Vertalen / Translate

Jacob Gilleshof

Het Jacob Gilleshof in Delft is eind jaren ’50 gebouwd en dus al zo’n 60 jaar oud. De eisen die we tegenwoordig aan woningen stellen, zijn anders dan toen. Vidomes voert daarom onderhouds- en renovatiewerkzaamheden uit in het complex.

Samen met de Klankbordgroep, een vertegenwoordiging van de bewoners, werkten we een plan uit. Hierin staan naast onderhoudswerkzaamheden, ook energiebesparende maatregelen. Alle bewoners stemden in met de uitvoering van deze maatregelen en de bijbehorende huurverhoging. Ondanks de huurverhoging, dalen door deze maatregelen de gemiddelde woonlasten.

Maatregelen en werkzaamheden
De maatregelen moeten ervoor zorgen dat bewoners minder gas en elektriciteit gaan gebruiken. Denk hierbij aan het isoleren van daken en spouwmuren, en de plaatsing van nieuw dubbel glas. Als de werkzaamheden zijn afgerond, dan wordt er mechanische ventilatie aangelegd. Dit zorgt ervoor dat het binnenklimaat van de woningen gezond en prettig blijft. Op het vernieuwde dak komen per woning 6 zonnepanelen. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de woning zelf.

Feestelijke start van de werkzaamheden
De werkzaamheden aan de 26 eengezinswoningen aan het Jacob Gilleshof in Delft zijn begonnen. Op 16 oktober vierden we samen met de bewoners en Willems Vastgoedonderhoud de start van de werkzaamheden. Bekijk de video van deze middag onderaan de pagina. We verwachten de werkzaamheden voor het einde van het jaar af te ronden.

Rustwoning
De werkzaamheden geven de nodige stof- en geluidsoverlast. In een - speciaal voor dit project - gemeubileerde rustwoning kunnen bewoners die dat willen de stof en de herrie even ontvluchten. De woning is voorzien van koffie- en theefaciliteiten. Bewoners bij wie we de badkamer vernieuwen, kunnen er ook terecht om te douchen in de periode dat dit thuis even niet kan.

Meer informatie
Heeft u vragen? Stel deze gerust op www.vidomes.nl/contact. Dit kan ook via Facebook, Twitter en WhatsApp op 06 132 759 72. Belt u liever? Neem dan contact met ons op via 088 - 845 66 00.

Aanbod
Huur
Plaats
Delft
Soort
Onderhoud en renovatie
Status
In uitvoering