Medehuurder vertrekt

Vertrekt één van de twee huurders uit de woning? Bijvoorbeeld door een echtscheiding of het verbreken van de relatie? Geef dit aan ons door.

De huurder die (achter)blijft, wordt de enige huurder. Deze persoon krijgt alle rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. U krijgt hiervan schriftelijk een bevestiging. Bewaar die bij uw huurovereenkomst.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Staat de huurovereenkomst op beide namen en heeft al minstens 2 jaar een gemeenschappelijke huishouding? Dan heeft u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Geef de wijziging aan ons door.

Dit doet u door het formulier 'Deelopzegging medehuurder' volledig in te vullen en beiden te ondertekenen. In het formulier staat welke papieren wij nodig hebben om uw aanvraag te behandelen. Stuur het formulier en de benodigde papieren naar:Vidomes
Postbus 390
2600 AJ Delft

Mijn partner en ik gaan scheiden / uit elkaar. Welke gevolgen heeft dat voor de huurovereenkomst?

Door het huwelijk of een geregistreerd partnerschap bent u beiden huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit.

Daarna kunt u ons vragen de naam op de huurovereenkomst te wijzigen. Vul daarvoor het - door beiden ondertekende - formulier 'Deelopzegging medehuurder' in en stuur het naar:Vidomes
Postbus 390
2600 AJ Delft.

In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen.

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag