Vertalen / Translate

Debussyflat klaar voor de toekomst: dát vierden de bewoners

De 195 woningen van de Delftse Debyssyflat zijn flink opgeknapt en energiezuiniger. Dat betekent meer wooncomfort en een lagere energierekening voor huurders! Nu ook de nieuwe entreehal af is, zijn Vidomes en aannemer De Nieuwe Norm klaar met het onderhoudsproject. Zij nodigden de bewoners van de flat uit op 24 augustus om hen te bedanken voor hun geduld én te vieren dat het werk af is. Ook aan de kinderen was gedacht: er stond een groot springkussen en een ijscoman deelde ijsjes uit.

   

Vidomes-bestuurder Daphne Braal, wethouder De Prez en unitmanager projecten van De Nieuwe Norm Hans Gravesteijn waren deze dag ook aanwezig. Daphne Braal: “We realiseren ons dat dit project veel geduld van onze bewoners heeft gevraagd. We hopen dan ook dat zij net zo blij zijn met het resultaat als wij.” Zij overhandigde ook een cadeau aan de bewoners: een grote plant voor de nieuwe entreehal. Deze hal is verruimd met veel glas, waardoor er veel licht naar binnen komt.

Meer wooncomfort én lagere woonlasten
Vidomes vindt energiebesparende maatregelen belangrijk. Voor de portemonnee van haar huurders, voor het milieu én voor de waarde van haar bezit. Daarom heeft ze in de Debussyflat energiebesparende maatregelen genomen. Zo is er onder meer nieuw dubbel glas (HR++ glas) aangebracht, zijn de nieuwe mechanische ventilatie en centrale verwarming energiezuinig en is het dak beter geïsoleerd.

Ook hebben de bewoners nu een nieuwe badkamer en toilet. Daarnaast heeft de gemeente het voorterrein opgeknapt en is het ruimtelijker geworden. Dit alles geeft het gebouw een betere uitstraling. 

   
Terug naar overzicht