Eindafrekening servicekosten vóór 1 juli

Voor het gebruik van uw woning betaalt u maandelijks huur aan Vidomes. Uw huurprijs bestaat uit een basishuur plus een voorschotbedrag voor de servicekosten. Elk jaar rekenen wij de servicekosten met onze huurders af. Wij maken dan duidelijk voor welke verleende service en diensten u betaald heeft in het afgelopen jaar.

Verschil tussen werkelijk gemaakte kosten en voorschotten

Servicekosten zijn vergoedingen voor bijkomende leveringen en diensten, zoals warmtelevering, groen, een glasverzekering of schoonmaakkosten (vooral appartementen). Met de eindafrekening verrekenen we de werkelijk gemaakte kosten met de door u betaalde maandelijkse voorschotten. Heeft u te veel betaald in uw voorschot? Dan krijgt u geld terug. Waren de werkelijke kosten juist hoger? Dan betaalt u geld bij.

Als uw woning is aangesloten op een collectieve verwarmingsinstallatie, dan rekenen we via de eindafrekening ook meteen de kosten voor warmte met u af.

Nieuw voorschotbedrag per 1 juli

Volgens de richtlijnen van de Huurcommissie moeten wij de afrekeningen vóór 1 juli versturen. Maar Vidomes streeft ernaar om deze al vóór 1 mei te versturen. Het voorschotbedrag passen wij één keer per jaar aan op 1 juli. Onze brief over de jaarlijkse huuraanpassing met het nieuwe voorschotbedrag ontvangt u elk jaar vóór mei.

Sommige huurders ontvangen de afrekening al in maart of april. En soms ontvangt een groep huurders de afrekening pas in mei of juni 2023. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Lukt het ons om bepaalde redenen niet om vóór 1 juli de afrekening te versturen, dan informeren wij onze huurders hier tijdig over.

Meer informatie

Meer informatie en veelgestelde vragen en antwoorden vindt u op onze website.