Ook kinderen en jongeren praten mee bij Vidomes

Bij Vidomes horen we graag van onze huurders wat goed gaat en wat beter kan. Zo kunnen we u nog beter van dienst zijn. Als huurder kunt u op verschillende manieren met ons in gesprek gaan. Ook nodigen we iedereen van harte uit om bij te dragen aan prettig en veilig wonen. Om te weten wat onze jongste huurders belangrijk vinden, hebben we nu een miniraad en een jongerenpanel.

Miniraad: spelenderwijs meepraten
Voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar hebben we nu een miniraad. Tijdens leuke activiteiten praten we op een speelse manier over verschillende onderwerpen. Hoe denken de kinderen over hun huis, over de veiligheid in de buurt of over het groen in hun wijk? En wat weten zij over energie besparen en ons klimaat?

De eerste bijeenkomst van de miniraad was samen met de Huurdersraad Vidomes. In een van de complexen die we gaan slopen, mochten de kinderen losgaan tijdens een graffitiworkshop. Met spuitbussen sprayden ze op de muren wat ze goed en minder goed aan hun woning en woonomgeving vinden. Het was een geslaagde dag, waarbij naar voren kwam dat groen een belangrijk onderwerp is. Een tweede bijeenkomst van de miniraad volgt. Iedereen tussen de 8 en 13 jaar kan zich via onderstaande button aanmelden voor de miniraad!

Aanmelden miniraad

Jongerenpanel
Binnenkort starten we ook met een jongerenpanel. Dit panel is speciaal voor huurders van 18 tot 27 jaar. Wij zijn erg benieuwd hoe zij denken over wonen, burenhulp, duurzaamheid, wijkverbeteringen en tal van andere onderwerpen. We gaan niet alleen met de jonge huurders in gesprek, maar pakken waar mogelijk ook samen zaken op. Dus ben je tussen de 18 en 27 jaar? En denk je graag met ons mee? Meld je dan aan via onderstaande button!

Aanmelden jongerenpanel​

Alle gelegenheid om mee te praten
Behalve de miniraad en het jongerenpanel kent Vidomes nog vele andere manieren van meepraten en meedoen. Bekijk alle mogelijkheden van bewonersparticipatie.