Vaartdreef en ’t Seghe Waert

De appartementen en het verzorgingshuis zijn in de jaren ’80 gebouwd en zijn toe aan een onderhoudsbeurt. Vidomes denkt daarom na over de toekomst van dit complex.

Voorlopig besluit onderhoud/renovatie, transformatie en nieuwbouw
In 2020 nam het bestuur van Vidomes het voorlopige besluit dat we het appartementencomplex Vaartdreef gaan opknappen en het verzorgingshuis ’t Seghe Waert gaan ombouwen tot woningen. Op het verzorgingshuis komt – volgens het plan dat er nu ligt – een extra woonlaag. Naast het verzorgingshuis bouwen we woningen bij. De gedachte gaat uit naar een appartementencomplex met ongeveer 45 woningen.

Wat gaan we precies doen?
Met het plan voor de woningen aan de Vaartdreef lossen we bestaande onderhoudsproblemen op. Daarnaast maken we de woningen energiezuiniger en bereiden we ze voor op de toekomst. Hiervoor werken we samen met een aannemer een plan uit. In de loop van dit jaar selecteren we een aannemer.

De aannemer heeft ook een rol in de verdere uitwerking van de transformatie van het verzorgingshuis en de ontwikkeling van de nieuwbouw. Hoe beide gebouwen er straks precies uitzien, weten we daarom op dit moment nog niet.

Planning
De komende tijd werken we de drie plannen in samenhang verder met elkaar uit. We verwachten nog minimaal twee jaar nodig te hebben, voordat we met de uitvoering van de eerste werkzaamheden kunnen starten. We beginnen dus op z’n vroegst eind 2021 en knappen dan eerst het appartementencomplex Vaartdreef op. Daarna bouwen we het verzorgingshuis om. Het bijbouwen van de nieuwe woningen staat nu gepland voor 2023/2024.

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ons op via vidomes.nl/contact. Dit kan ook via Facebook, of WhatsApp op 06 132 759 72. Belt u liever? Neem dan contact met ons op via 088 - 845 66 00. 

Aanbod
Huur
Plaats
Zoetermeer
Soort
In onderzoek
Status
Haalbaarheidsonderzoek