Van Alkemadestr. en Van Schuijlenburchstr.

Aan de Van Alkemadestraat (voorheen Van der Goesstraat) en Van Schuijlenburchstraat in Delft bouwt BAM in opdracht van Vidomes 91 sociale huurwoningen die energiezuinig en levensloopbestendig zijn. Bijzonder aan dit project is dat jong en oud, vitaal en kwetsbaar, gezinnen en alleenstaanden niet alleen mét elkaar wonen, maar ook naar elkaar omkijken.

In de zomer van 2020 startte BAM Wonen - in opdracht van Vidomes - met de bouw van 68 appartementen en 23 eengezinswoningen aan de Van Alkemadestraat en de Van Schuijlenburchstraat in Delft. Inmiddels zijn de eerste eengezinswoningen in het project opgeleverd.

Alle 91  woningen worden energiezuinig en levensloopbestendig gebouwd. Dit betekent dat huurders - ook als ze minder mobiel zijn - langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De woningen worden goed geïsoleerd en er komt een warmtepomp die gebruikmaakt van bodemwarmte waardoor ze gasloos worden. Ook komen er zonnepanelen op het dak en de appartementen worden voorzien van zonnepanelen in de gevel. Oplossingen als een slimme waterberging, groene erfafscheiding en vleermuiskasten maken de duurzame woningen compleet.

‘Goud en levendig’ samen wonen in de Kuyperwijk in Delft
Daarnaast gaat het in dit project om een sociale woonvorm. Van de toekomstige bewoners verwachten we dat ze graag iets voor een ander betekenen. Mensen die het fijn vinden om elkaar te helpen en een bijdrage willen leveren aan deze gemeenschap. U tekent daarom naast het huurcontract, óók voor een huishoudelijk regelement.  

Samenwerking met Pieter van Foreest en gemeente Delft
We werken in dit unieke plan samen met ouderenzorgpartij Pieter van Foreest en de gemeente Delft. Met elkaar creëren we een bijzondere woonvorm waar jong en oud, vitaal en kwetsbaar, gezinnen en alleenstaanden samen wonen. Ook mensen met een beperkte zorgbehoefte kunnen hier terecht. In de directe omgeving vindt u zowel winkels, een school en kinderdagverblijf, een huisarts en apotheek, als ook een locatie voor dagbesteding van Pieter van Foreest. Door de goede samenwerking tussen de drie partijen én de centrale ligging is er voor huurders veel mogelijk.

Niks moet, maar er kan heel veel!
Samen met de bewoners bouwen we aan een levendige gemeenschap. Een fijne plek om te wonen waar de mensen elkaar kennen en helpen. Wat moet u zich daarbij voorstellen? U let bijvoorbeeld een beetje extra op uw buurman die wel wat steun kan gebruiken, u organiseert een leuke activiteit in de gezamenlijke ruimte of een gezellige borrel in de tuin, u past een keer op de kinderen van de buren terwijl zij boodschappen voor u halen, u maakt een samen een wandeling of een gezellig praatje terwijl de kinderen met elkaar spelen. De gemeenschap is er bovenal voor en door bewoners, met professionele ondersteuning waar nodig. Dat is het mooie aan deze woonvorm: niks moet, maar er kan heel veel! 

LET OP! We hebben nog enkele tweekamerappartementen aan de Van Schuijlenburchstraat beschikbaar 

  • Kale huurprijs: € 604,27 + servicekosten: € 51,00. Totale huurprijs inclusief servicekosten: € 655,27. Prijspeil januari 2021. De definitieve huurprijs stellen we vast op het moment van oplevering.

Om in aanmerking te komen moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Bewoners met een (lichte) zorgvraag, bij voorkeur 65+.
  • Bewoners die zich willen verbinden aan de speciale woonvorm.
  • Inkomen (zie meest recente inkomensverklaring Belastingdienst): tot € 23.725 bij 1 persoon en tot € 32.200 bij 2 personen (prijspeil 2021).

Vidomes werkt in de toewijzing van deze woningen samen met Pieter van Foreest en Delft Support (WMO).

Heeft u interesse en voldoet u aan de voorwaarden?
Neem dan contact op wijkverpleegkundige Demi van der Ende via e-mail de.van.der.ende@pietervanforeest.nl of telefoon 088-1668811.

Seniorenmakelaar, als uw huidige woning te groot is
Bent u 55+? Huurt u een eengezinswoning, appartement of maisonnette groter dan 80 m2 bij een corporatie in Delft? En spreekt het samen wonen u aan? Wellicht kan de Seniorenmakelaar iets voor u betekenen in dit project of elders in Delft. Neem contact op via vidomes.nl/contact of 088 - 845 66 00.

Planning
De eengezinswoningen leveren we vanaf 6 april 2021 op. De appartementen leveren we in het derde kwartaal 2021 op. In juni is de definitieve planning planning van de appartementen bekend.

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ons op via vidomes.nl/contact. Dit kan ook via Facebook, of WhatsApp op 06 132 759 72. Belt u liever? Neem dan contact met ons op via 088 - 845 66 00. 

Omwonenden houden we op de hoogte via nieuwsbrieven.

Artist impressions: VD+M architecten en A&E studio

Aanbod
Huur
Plaats
Delft
Soort
Nieuwbouw
Status
In uitvoering
Architect
VD+M architecten en Lindeloof tuin- en landschapsarchitecten
Aannemer
BAM Wonen