Medehuurder

U bent medehuurder als u op de huurovereenkomst staat. Bent u getrouwd of geregistreerd partner? Dan bent u automatisch medehuurder. Als medehuurder heeft u dezelfde rechten en plichten als de hoofdhuurder.

Veel gevraagd over Medehuurder

Mijn partner en ik zijn niet getrouwd en hebben geen geregistreerd partnerschap. Kan ik medehuurder worden?

Ja, dat kan, maar alleen als:

  • u langer dan twee jaar bij uw partner in huis woont,
  • u met hem of haar een duurzame gemeenschappelijke huishouding heeft,
  • u de volledige huur kunt betalen.

Mijn partner en ik zijn getrouwd of hebben een geregistreerd partnerschap. Ben ik dan automatisch medehuurder?

Bent u getrouwd of geregistreerd partner en beiden bij de gemeente ingeschreven op het adres van de huurovereenkomst? Dan bent u automatisch medehuurder. Dit betekent dat u allebei dezelfde rechten en plichten heeft. U vindt deze in de huurovereenkomst.

Natuurlijk horen wij wel graag dat er een medehuurder is. Vul daarom het formulier 'verzoek registratie medehuurderschap voor gehuwden en geregistreerd partners' in.

Upload het ondertekende formulier met de documenten via het contactformulier op www.vidomes.nl/contact. Heeft u geen e-mail? Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft 

Kan de onderhuurder medehuurder worden?

Nee, dat kan niet. Aan het einde van de periode verlaat de onderhuurder de woning. Ook als u besluit niet meer zelf in de woning te wonen. Het is de verantwoordelijkheid van de onderhuurder om zelf te zorgen voor een andere woonruimte.

Wanneer is een huishouden duurzaam?

Als u minimaal 2 jaar samenwoont en u beiden bij de gemeente staat ingeschreven op het adres. U deelt de kosten van de huishouding en u wilt in de toekomst blijven samenwonen. U kunt dit aantonen met documenten, bijvoorbeeld een samenlevingscontract, gezamenlijke rekeningen of verzekeringen, enzovoort.

Hoeveel huurders kunnen er op een huurovereenkomst?

Vidomes hanteert het beleid dat er maximaal 2 personen als huurders in een huurovereenkomst kunnen worden opgenomen. Dat heeft te maken met administratieve redenen en de beheersbaarheid van haar woningbezit. Anders dan in geval van hoge uitzondering zijn drie of meer personen op een huurovereenkomst dan ook niet toegestaan.

Zie ook

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag