Naamswijziging

Een huurovereenkomst kan op naam van één of meer personen staan. Wilt u het huurcontract op naam van iemand anders zetten, bijvoorbeeld bij overlijden of een scheiding? Dat kan alleen als u en uw partner gelijke rechten hebben. Dit is het geval bij gehuwden, geregistreerde partners, huurovereenkomsten met meerdere huurders of een toegekend medehuurderschap.

Veel gevraagd over Naamswijziging

Mijn echtgenoot / geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner of huisgenoot. Upload het ondertekende formulier 'verzoek naamswijziging omdat (mede)huurder is overleden' met de documenten via het contactformulier. Zodra wij de documenten hebben ontvangen, nemen we de aanvraag in behandeling. Daarna controleren we de documenten en kijken we of u hoofdhuurder mag worden van de woning.

Als de aanvrager ook het hoofdverblijf heeft in de woning én gehuwd is of is geregistreerd partner met de overleden hoofdhuurder, dan zetten wij de huurovereenkomst over op naam van de aanvrager.

Mijn partner en ik gaan scheiden of uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Algemeen

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap met uw partner? Dan bent u beiden huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit. Daarna kunt u ons vragen de naam op de huurovereenkomst te wijzigen. Upload daarvoor het - door beiden - ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het contactformulier. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen. U ontvangt binnen 2 weken een reactie van ons.

Verbreekt u een lange relatie en was u niet getrouwd of had u geen geregistreerd partnerschap met uw partner? Als beide namen op de huurovereenkomst staan, dan heeft u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Geef uw verzoek voor deelopzegging aan ons door. Upload daarvoor het – door beiden - ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het contactformulier. U ontvangt binnen 2 weken een reactie van ons.

Mijn partner is overleden. We zijn niet getrouwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Als u een duurzame relatie met de overledene had, dan kunt u mogelijk aangemerkt worden als medehuurder. U kunt dit aanvragen door het formulier 'verzoek naamswijziging omdat (mede)huurder is overleden' in te vullen. In het formulier leest u welke papieren u moet inleveren om de huurovereenkomst op uw naam te krijgen. Is dit niet duidelijk, neem dan contact met ons op via contactformulier. Wij helpen u graag.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag