Vertalen / Translate

Problemen met betalen

Heeft u problemen met het betalen van uw huur? Neem meteen contact met ons op via 088 - 845 66 00. Samen zoeken we dan naar een oplossing. In sommige gevallen verwijzen we u door naar organisaties die u begeleiden bij uw financiële situatie, of naar schuldhulpverlening. En soms kunt u met ons een betalingsregeling treffen.

Veel gevraagd over Problemen met betalen

Wat kan ik verwachten als ik mijn huur niet betaal?

Als u uw huur niet betaalt, ontvangt u van ons een herinnering en daarna een aanmaning. Het kan ook zijn dat Vidomes u op een andere manier benadert. Wij beperken eventuele bel- of sms-acties niet tot kantooruren. Ook ’s avonds of op zaterdag kunt u gebeld of ge-sms’t worden. Ook kunt u thuis bezocht worden door medewerkers van Vidomes. Zij spreken met u over de ontstane betalingsachterstand en denken met u mee over eventuele oplossingen.

Komen wij er ook nu niet uit? Dan schakelen wij de deurwaarder in. Helpt dat niet, dan komt de zaak uiteindelijk voor de kantonrechter. De rechter kan de huurovereenkomst ontbinden. Vidomes mag de woning dan ontruimen. Deze maatregelen zijn niet alleen vervelend, ze kosten u ook geld. U moet alle kosten van de deurwaarder (honderden euro’s), de rechtszaak (duizenden euro’s) en de ontruiming (duizenden euro’s) betalen. Uiteraard hopen wij dat u het niet zover laat komen.

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag