Iemand komt inwonen

Er komt iemand bij u inwonen. Met het formulier 'verzoek inwoning' vraagt u Vidomes om toestemming hiervoor.

Let op! Een inwoner is géén medehuurder. Een medehuurder heeft rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. Een inwoner heeft die rechten en plichten niet.

Upload het ondertekende formulier via het contactformulier op www.vidomes.nl/contact. Heeft u geen e-mail? Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft.

Veel gevraagd over Iemand komt inwonen

Ik heb toestemming voor inwoning van jullie. Kan ik huurder worden als de hoofdbewoner vertrekt of overlijdt?

Nee, u heeft als inwonende dan geen recht om in de woning te blijven.

Ik ben een inwonend kind en mijn vader / moeder is overleden. De huurovereenkomst staat op zijn / haar naam. Wat kan ik doen?

Gecondoleerd met het overlijden van uw ouder. Wij willen de situatie graag in een persoonlijk gesprek met u bespreken. Neem hiervoor contact met ons op via vidomes.nl/contact.

Mijn partner en ik gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan. Hoe pas ik mijn huurovereenkomst hierop aan?

Laat ons dit weten via het formulier 'verzoek registratie medehuurderschap voor gehuwden en geregistreerd partners'. Dit formulier kunt u het beste insturen na het huwelijk of de registratie bij de notaris.

Uw echtgenoot/echtgenote of geregistreerd partner wordt automatisch medehuurder. Dit betekent dat u allebei dezelfde rechten en plichten heeft. U vindt deze in de huurovereenkomst. Stuur bij het registratieformulier uw huwelijksakte/trouwboekje of stukken geregistreerd partnerschap mee.

Moet ik het Vidomes melden als er iemand tijdelijk bij mij komt inwonen?

Ja. Laat ons dit weten via het formulier 'verzoek inwoning'. Degene die bij u komt inwonen kan geen aanspraak maken op de huurovereenkomst. U blijft als hoofdhuurder verantwoordelijk voor uw woning en wat er in de woning gebeurt.

Wat is een medebewoner?

Een medebewoner is géén medehuurder. Een medehuurder heeft rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. Een medebewoner heeft deze rechten en plichten niet.

Hoe kan een medebewoner medehuurder worden?

Een medebewoner kan alleen medehuurder worden als:

  • u langer dan twee jaar bij uw partner in huis woont,
  • u met hem of haar een duurzame gemeenschappelijke huishouding heeft,
  • u de volledige huur kunt betalen.

Maak voor aanmelding gebruik van het formulier 'verzoek medehuurderschap'.

Bent u bij het tekenen van de huurovereenkomst getrouwd of geregistreerd partner? Geef dit dan aan ons door via het formulier 'verzoek registratie medehuurderschap voor gehuwden en geregistreerd partners'.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag