Iemand komt inwonen

Er komt iemand bij u inwonen. Met het formulier 'verzoek inwoning' vraagt u Vidomes om toestemming hiervoor.

Let op! Een inwoner is géén medehuurder. Een medehuurder heeft rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. Een inwoner heeft die rechten en plichten niet.

Upload het ondertekende formulier via het contactformulier op www.vidomes.nl/contact. Heeft u geen e-mail? Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft.

Veel gevraagd over Iemand komt inwonen

Hoe kan een medebewoner medehuurder worden?

Een medebewoner kan alleen medehuurder worden als:

  • u langer dan twee jaar bij uw partner in huis woont,
  • u met hem of haar een duurzame relatie heeft,
  • u de volledige huur kunt betalen.

Maak voor aanmelding gebruik van het formulier 'verzoek medehuurderschap'.

Bent u bij het tekenen van de huurovereenkomst getrouwd of geregistreerd partner? Geef dit dan aan ons door via het formulier 'verzoek registratie medehuurderschap voor gehuwden en geregistreerd partners'.

Wat is een medebewoner?

Een medebewoner is géén medehuurder. Een medehuurder heeft rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. Een medebewoner heeft deze rechten en plichten niet.

Moet ik het Vidomes melden als er iemand tijdelijk bij mij komt inwonen?

Ja. Laat ons dit weten via het formulier 'verzoek inwoning'. Degene die bij u komt inwonen kan geen aanspraak maken op de huurovereenkomst. U blijft als hoofdhuurder verantwoordelijk voor uw woning en wat er in de woning gebeurt.

Ik ben een inwonend kind en mijn vader / moeder is overleden. De huurovereenkomst staat op zijn / haar naam. Wat kan ik doen?

Gecondoleerd met het overlijden van uw ouder. Wij willen de situatie graag in een persoonlijk gesprek met u bespreken. Neem hiervoor contact met ons op via vidomes.nl/contact.

Ik heb toestemming voor inwoning van jullie. Kan ik huurder worden als de hoofdbewoner vertrekt of overlijdt?

Nee, u heeft als inwonende dan geen recht om in de woning te blijven.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag