Vertalen / Translate

(Mede)huurder vertrekt

Vertrekt één van de twee huurders uit de woning? Bijvoorbeeld door een echtscheiding of het verbreken van de relatie? Geef dit aan ons door.

De huurder die (achter)blijft, wordt de enige huurder. Deze persoon krijgt alle rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. U krijgt hiervan schriftelijk een bevestiging. Bewaar die bij uw huurovereenkomst.

Iemand vertrekt

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Staat de huurovereenkomst op beide namen? Dan heeft u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Geef de wijziging aan ons door.

Upload het ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het algemeen contactformulier.

Heeft u geen e-mail?
Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft.

Mijn partner en ik gaan scheiden / uit elkaar. Welke gevolgen heeft dat voor de huurovereenkomst?

Door het huwelijk of een geregistreerd partnerschap bent u beiden huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit.

Daarna kunt u ons vragen de naam op de huurovereenkomst te wijzigen. Upload daarvoor het - door beiden - ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het algemeen contactformulier. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen.

Heeft u geen e-mail?
Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft.

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag