Iemand is overleden

Gecondoleerd met het verlies van uw dierbare. Als uw partner of medehuurder overlijdt, dan geeft u dit aan ons door.

De huurder die (achter)blijft wordt de enige huurder. Deze persoon krijgt alle rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. U krijgt hiervan schriftelijk een bevestiging. Bewaar die bij uw huurovereenkomst.

Veel gevraagd over Iemand is overleden

Mijn echtgenoot / geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Gecondoleerd met het verlies van uw partner of huisgenoot. Upload het ondertekende formulier 'verzoek naamswijziging omdat (mede)huurder is overleden' met de documenten via het contactformulier. Zodra wij de documenten hebben ontvangen, nemen we de aanvraag in behandeling. Daarna controleren we de documenten en kijken we of u hoofdhuurder mag worden van de woning.

Als de aanvrager ook het hoofdverblijf heeft in de woning én gehuwd is of is geregistreerd partner met de overleden hoofdhuurder, dan zetten wij de huurovereenkomst over op naam van de aanvrager.

Mijn partner is overleden. Kan ik mijn naamplaatje aanpassen?

Ja, dat kan. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier. Dan bestellen we een nieuw naamplaatje voor u.

Mijn partner is overleden. We zijn niet getrouwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Als u een duurzame relatie met de overledene had, dan kunt u mogelijk aangemerkt worden als medehuurder. U kunt dit aanvragen door het formulier 'verzoek naamswijziging omdat (mede)huurder is overleden' in te vullen. In het formulier leest u welke papieren u moet inleveren om de huurovereenkomst op uw naam te krijgen. Is dit niet duidelijk, neem dan contact met ons op via contactformulier. Wij helpen u graag.

Ik ben een inwonend kind en mijn vader / moeder is overleden. De huurovereenkomst staat op zijn / haar naam. Wat kan ik doen?

Gecondoleerd met het overlijden van uw ouder. Wij willen de situatie graag in een persoonlijk gesprek met u bespreken. Neem hiervoor contact met ons op via vidomes.nl/contact.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag