Iemand is overleden

Gecondoleerd met het verlies van uw dierbare. Als uw partner of medehuurder overlijdt, dan geeft u dit aan ons door.

De huurder die (achter)blijft wordt de enige huurder. Deze persoon krijgt alle rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. U krijgt hiervan schriftelijk een bevestiging. Bewaar die bij uw huurovereenkomst.

Veel gevraagd over Iemand is overleden

Mijn echtgenoot / geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner of huisgenoot. Het is belangrijk dat u een overlijden zelf aan ons doorgeeft (dit gebeurt niet automatisch via de gemeente). Via het formulier huurovereenkomst wijzigen kunt u het overlijden aan ons doorgeven. Zodra wij de documenten hebben ontvangen, nemen we de aanvraag in behandeling. Daarna controleren we de documenten en kijken we of u hoofdhuurder mag worden van de woning.

Als u het hoofdverblijf heeft in de woning én gehuwd was of geregistreerd partnerschap had met de overleden hoofdhuurder, dan zetten wij de huurovereenkomst over op uw naam.

Mijn partner is overleden. Kan ik mijn naamplaatje aanpassen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Het naamplaatje kan aangepast worden. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier. Dan bestellen we een nieuw naamplaatje voor u.

Mijn partner is overleden. We zijn niet getrouwd. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner. Als u een duurzame relatie met de overledene had, dan kunt u mogelijk aangemerkt worden als medehuurder. U kunt dit aanvragen door het formulier huurovereenkomst wijzigen in te vullen. In het formulier leest u welke documenten u moet inleveren om de huurovereenkomst op uw naam te krijgen. Is dit niet duidelijk, neem dan contact met ons op via contactformulier. Wij helpen u graag.

Mijn vader / moeder is overleden en ik woon nog thuis. Ik wil graag in de woning blijven wonen. Kan dat?

Algemeen

Gecondoleerd met het overlijden van uw ouder. Of u in de woning kunt blijven wonen, hangt af van uw persoonlijke situatie. We kijken bijvoorbeeld naar uw inkomen, uw leeftijd en de grootte van het huishouden. Iedere situatie is anders en daarom bekijken we graag samen met u wat de mogelijkheden zijn. Neem hiervoor contact met ons op via vidomes.nl/contact. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wees gerust; u hoeft de woning niet direct te verlaten. Is het niet mogelijk om de woning op uw naam te zetten? Dan biedt Vidomes u een tijdelijke huurovereenkomst aan voor maximaal 1 jaar. In die tijd kunt u zelf rustig op zoek gaan naar een andere woning. Natuurlijk helpen wij u hier ook graag bij.

Mijn vader/moeder is overleden. Ik kan de huur zelf niet betalen. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Gecondoleerd met het overlijden van uw ouder. We bekijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn. Neem hiervoor contact met ons op via vidomes.nl/contact

Mijn vader/moeder is overleden. Kan Vidomes mij helpen aan andere woonruimte?

Algemeen

Nadat we samen met u de situatie hebben bekeken, kunt u zelf op zoek gaan naar een andere woning. U heeft hier maximaal 1 jaar de tijd voor. Vidomes kan u hierbij helpen. Goed om te weten: Vidomes kan alleen bemiddelen bij Vidomes-woningen.

Staat u nog niet ingeschreven op de website van Woonnet Haaglanden? Doe dit dan zo snel mogelijk. Alleen via Woonnet Haaglanden kunt u reageren op andere woningen.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag