Vertalen / Translate

Zelf klussen

Wilt u een ander kleurtje op de muur? Of zelf uw badkamer of keuken vervangen? Veel aanpassingen hoeft u alleen te melden bij ons.

Voor een aantal - meer ingrijpende - aanpassingen heeft u vooraf onze toestemming nodig. Aanpassingen moeten namelijk aan onze (technische) kwaliteitseisen voldoen.

Zelf klussen

Wat moet ik doen als ik zelf wil klussen in mijn woning?

Meld dit altijd bij ons. In de brochure Zelf klussen aan uw woning vindt u alle informatie die u nodig heeft om zelf aan de slag te gaan. Hierin vindt u ook het aanmeldformulier.

Ik wil een kleine aanpassing doen in mijn huis. Moet ik dit ook melden?

Ja, ook kleine veranderingen zoals het aanbrengen van stucwerk of wandtegels, moet u melden bij Vidomes. We verlenen daarvoor altijd schriftelijk toestemming. U krijgt daarbij een lijstje met kwaliteitseisen. Houdt u zich aan die eisen, dan kan de aanpassing blijven zitten als u later uit de woning vertrekt.

Ik heb zelf verbouwd in mijn huis. Mag mijn aanpassing achterblijven als ik verhuis?

Komt de aanpassing de woning ten goede? Dan mag u deze - in overleg van Vidomes - bij vertrek laten zitten. Is  de aanpassing moeilijk te onderhouden? Voldoet deze niet aan de voorwaarden? Of maakt de aanpassing het lastig om de woning opnieuw te verhuren? Dan moet u de aanpassing verwijderen voor vertrek.

Ik heb zelf verbouwd in de woning en daarmee meer waarde aan de woning toegevoegd. Krijg ik een vergoeding bij verhuizing?

Een verbouwing kost veel geld. Logisch dat u daar – als u gaat verhuizen – iets voor terug wilt krijgen. Voor grote aanpassingen (keukens, badkamers, enz.) geeft Vidomes vaak een vergoeding. Voor de kleinere klussen kunt u de nieuwe huurder om een overnamebedrag vragen.

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag