Meepraten en meedoen

Bij Vidomes luisteren we graag naar uw mening en die van andere huurders. Zo weten we beter wat u belangrijk vindt en wat er in onze woongebouwen gebeurt. Wilt u - namens meerdere huurders - meepraten en meedoen met Vidomes? Dat kan op vele manieren. U ziet het in onze video en leest het in de veelgestelde vragen op deze pagina.

Wilt u meer informatie over de commissies, panels, groepen of de rol van contactpersoon? Wilt u zo’n belangengroep beginnen of wilt u zich aansluiten of aanmelden? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Veel gevraagd over Meepraten en meedoen?

Wat doet een activiteiten- of leefbaarheidscommissie?

Algemeen

Een activiteiten- of leefbaarheidscommissie helpt mee aan een schone en veilige woonomgeving waar mensen prettig met elkaar omgaan. Wilt u daar als bewoner aan bijdragen? Bijvoorbeeld door een activiteit te organiseren? Dan kan Vidomes eventueel voor een financiële bijdrage zorgen. Ook kunnen we u de weg wijzen naar bijvoorbeeld een subsidie van het Oranjefonds of uw gemeente. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Ik wil graag meer informatie of mij aanmelden.

Algemeen

Wilt u meer informatie over de commissies, panels, groepen of de rol van contactpersoon? Wilt u zo’n belangengroep beginnen of wilt u zich aansluiten of aanmelden? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Wat is een themagroep?

Algemeen

Soms is één onderwerp zo belangrijk dat de bewoners uit een gebouw of Vidomes er een speciale themagroep voor opricht. In zo’n groep praat u bijvoorbeeld mee over de tuin bij uw woongebouw. Hoe kan de inrichting of het onderhoud beter? Wat kunnen bewoners zelf doen? En hoe kunnen de servicekosten voor groen omlaag? Andere onderwerpen voor een themagroep zijn bijvoorbeeld de schoonmaak of de nieuwe kleuren van het schilderwerk. Schuift u aan, dan beslist u mee.

Waarover praat een klankbordgroep mee?

Algemeen

Vindt er binnenkort groot onderhoud in uw woongebouw plaats? Of wordt uw complex gesloopt en komt er nieuwbouw voor in de plaats? Als bewoner kunt u dan meedoen aan een klankbordgroep. De medewerkers Projecten en Communicatie van Vidomes informeren u over de plannen en bespreken samen met u hoe alles voor de bewoners zo prettig mogelijk kan verlopen. Hoe meer er besproken moet worden, hoe vaker de klankbordgroep samenkomt.

Wat kan ik doen als contactpersoon in mijn woongebouw?

Algemeen

Soms is het moeilijk om meerdere bewoners te vinden die samen een bewonerscommissie of -panel willen beginnen. Dan kunt u contactpersoon worden. Onze Gebiedsconsulent belt u dan regelmatig of komt langs, als dat nodig is. Welke technische zaken ziet u graag opgelost in het gebouw? Gaat het goed met de leefbaarheid of ervaren bewoners overlast? Als contactpersoon bent u de ogen en oren van Vidomes in het woongebouw.

Wat doet een bewonerscommissie?

Algemeen

In elk woongebouw kunnen huurders samen een bewonerscommissie starten. Een bewonerscommissie is de officiële stem van alle bewoners in het woongebouw. Als lid komt u samen met drie tot vijf andere bewoners op voor de belangen van het hele woongebouw. Twee keer per jaar praat u met de Gebiedsconsulent van Vidomes over bijvoorbeeld de afrekening van de servicekosten, over de leefbaarheid en over de begroting voor de komende jaren.

In de Overlegwet staat precies welke rechten en plichten een bewonerscommissie heeft. Zo heeft u recht op informatie en overleg, en mag u een onderwerp bij Vidomes op de agenda zetten. Daar staan ook plichten tegenover. Zo moet de commissie jaarlijks een begroting maken en een vergadering houden voor alle bewoners.

Op de pagina bewonerscommissie ziet u welke bewonerscommissies actief zijn in onze woongebouwen.

Wat doet een bewonerspanel?

Algemeen

U kunt ervoor kiezen om in uw woongebouw een bewonerspanel te beginnen. Dit is net zoiets als een bewonerscommissie, maar dan zonder de wettelijke verplichtingen van bijvoorbeeld een jaarverslag of een jaarlijkse bewonersvergadering. Wel zit u regelmatig met de Gebiedsconsulent van Vidomes om de tafel. Op de agenda staan dan vooral onderwerpen als technische zaken en de leefbaarheid in uw woongebouw.

Ik wil graag meepraten en meedenken op een andere manier.

Algemeen

Wilt u graag meedenken en meepraten met Vidomes? Maar heeft u geen manier gevonden die bij u of bij uw wens past? Laat het ons weten via het contactformulier. Dan zoeken wij samen met u naar een andere mogelijkheid, zodat u alsnog uw stem kunt laten horen.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag