Onze flatcoaches

Sinds april 2016 heeft Vidomes flatcoaches. Eerst alleen in Rijswijk, maar inmiddels hebben we ook flatcoaches in Delft en Leidschendam-Voorburg. Per gemeente werken we met verschillende partners. Maar, wat doet zo’n flatcoach eigenlijk? En waarom vinden wij flatcoaches belangrijk?

Een helpende hand

We worden steeds ouder en wonen steeds langer zelfstandig. Daarom is het belangrijk dat er aandacht is voor elkaar. Er is nog steeds behoefte aan onderlinge contacten en dat zorg dichtbij is als men dit nodig heeft. Onze flatcoaches zorgen ervoor dat mensen elkaar leren kennen, samen aan activiteiten deelnemen en elkaar helpen. Zo ontstaat een gevoel van saamhorigheid en is professionele hulp soms (nog even) helemaal niet nodig. En is er wel hulp nodig of zijn er problemen? Dan signaleren onze flatcoaches dit snel en kunnen ze mensen doorverwijzen voor passende zorg of begeleiding.

Kortom: onze flatcoaches verbinden wonen, zorg en welzijn met elkaar en kunnen daarmee mensen op een laagdrempelige manier de helpende hand bieden.

Samenwerking en financiële ondersteuning vanuit de gemeenten

De flatcoaches kunnen alleen bestaan door een financiële ondersteuning van de drie gemeenten en door een goede samenwerking met verschillende organisaties. In Rijswijk werken we samen met Rijswijk Wonen, Welzijn Rijswijk en Florence. In Leidschendam-Voorburg met Woej, Florence en Woonzorgcentra Haaglanden. En in Delft met Pieter van Foreest en Delft voor Elkaar.

Welke flatcoach werkt op welke locatie?

In onderstaand overzicht ziet u waar onze flatcoaches werken.

Delft

Flatcoach: Natasja van Amerongen
Wijk en/of woongebouw:

  • Van Schuijlenburchstraat / Van Alkemadestraat
  • Cort van der Lindenstraat

Rijswijk

Flatcoaches: Marianne Solar en Anita de Vriend
Wijk en/of woongebouw:

  • Bernhardflat en Mauritsflat (Steenvoorde-Zuid)
  • Dunantflat, Wethouder Brederodeflat, Martin Luther King flat en Titus Brandsmaflat (Rijswijk Wonen)

Leidschendam-Voorburg

Flatcoaches: Tamara Helder en Danielle Tan
Wijk en/of woongebouw:

  • Burgemeester Duyvendijklaan (Leidschendam)
  • Mariënpark (Leidschendam)
  • Van Wassenaer Hoffmannplein (Oud-Voorburg)

Meer weten over de flatcoach?

Stel uw vraag via ons contactformulier op vidomes.nl/contact of bel met ons KlantContactCentrum via telefoonnummer 088 - 845 66 00.