Woning opleveren

Als u verhuist, moet u de woning netjes en schoon achterlaten. Tijdens de voorcontrole vertelt onze opzichter u hier meer over en maakt u samen afspraken.

Veel gevraagd over Woning opleveren

Ik heb zelf verbouwd in de woning en daarmee meer waarde aan de woning toegevoegd. Krijg ik een vergoeding bij verhuizing?

Algemeen

Een verbouwing kost veel geld. Logisch dat u daar – als u gaat verhuizen – iets voor terug wilt krijgen. Voor grote aanpassingen (keukens, badkamers, enz.) geeft Vidomes soms een vergoeding. Voor de kleinere klussen kunt u de nieuwe huurder om een overnamebedrag vragen.

Heeft u verbouwingsplannen? Voor een aanpassing aan uw woning heeft u altijd vooraf onze schriftelijke toestemming nodig. Aanpassingen moeten namelijk aan onze (technische) kwaliteitseisen voldoen. Vraag eenvoudig toestemming aan door in te loggen in Mijn Vidomes en het formulier Aanvraag toestemming klussen in te vullen. 

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie vertelde de opzichter u hoe u uw woning moet opleveren. Blijkt bij de eindinspectie dat u de afspraken niet bent nagekomen? Dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening. Meer informatie leest u in de brochure Zo laat u de woning netjes achter.

Ik heb de huur opgezegd en nu gaan jullie een voorinspectie doen. Wat is dat?

Algemeen

Tijdens een voorinspectie loopt onze opzichter samen met u door de woning. Hij of zij geeft aan hoe u de woning aan Vidomes moet opleveren. Daarnaast krijgt u informatie over wat kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren. De gemaakte afspraken komen in het voorinspectierapport. In het rapport staat ook beschreven wat de kosten zijn als u de afspraken niet nakomt. U ontvangt dit rapport binnen 2 werkdagen. Meer informatie leest u in de brochure Zo laat u de woning netjes achter.

Ik heb zelf verbouwd in mijn huis. Mag mijn aanpassing achterblijven als ik verhuis?

Algemeen

Komt de aanpassing de woning ten goede? Dan mag u deze - in overleg met Vidomes - bij vertrek laten zitten. Is de aanpassing moeilijk te onderhouden? Voldoet deze niet aan de kwaliteitseisen? Of maakt de aanpassing het lastig om de woning opnieuw te verhuren? Dan moet u de aanpassing verwijderen voor vertrek. Onze opzichter laat dit aan u weten.

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

Algemeen

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de controle moeten klaar zijn. Meer informatie leest u in de brochure Zo laat u de woning netjes achter.

Wilt u dat de gemeente grofvuil bij u ophaalt? Maak dan op tijd een afspraak. Het kan soms wel tot 15 werkdagen duren vóór de gemeente bij u langs kan komen. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voor- of eindcontrole van de woning. Kan ik de afspraak verzetten?

Algemeen

We verplaatsen meestal geen afspraken voor controles
Na uw huuropzegging zoeken we namelijk direct een nieuwe huurder. Kunt u écht niet bij de voor- of eindcontrole aanwezig zijn? Machtig dan iemand om namens u aanwezig te zijn. Dat kan via dit machtigingsformulier. Alleen bij hoge uitzondering kunt u de afspraak voor de voor- of eindcontrole verplaatsen. Geef dit uiterlijk 1 werkdag van tevoren, vóór 12.00 uur, aan ons door via het contactformulier.

Bent u niet aanwezig tijdens de voor- of eindcontrole? Of zegt u de afspraak niet op tijd af?
Dan rekenen wij hiervoor € 45,- aan kosten. U ontvangt hiervoor een factuur.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag