Huur opzeggen

Bent u huurder van Vidomes?

Gerelateerde vragen

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

U kunt elke werkdag van de maand uw huur opzeggen. Daarbij geldt de wettelijke opzegtermijn van minstens één maand. Heeft u spullen ter overname? Dan adviseren we u om een opzegtermijn van minimaal 6 weken aan te houden. Dit geeft ons de ruimte om een nieuwe huurder voor uw woning te vinden. 

Meer over dit onderwerp

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

Algemeen

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de controle moeten klaar zijn. Meer informatie leest u in de brochure Zo laat u de woning netjes achter.

Wilt u dat de gemeente grofvuil bij u ophaalt? Maak dan op tijd een afspraak. Het kan soms wel tot 15 werkdagen duren vóór de gemeente bij u langs kan komen. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie.

Meer over dit onderwerp

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie geven wij aan welke spullen u ter overname kunt aanbieden aan de nieuwe huurder. Dit kan tot aan de eindcontrole. De nieuwe huurder is niet verplicht iets van u over te nemen. De overname legt u vast in de overnameverklaring. U levert één ondertekend exemplaar in bij de eindcontrole. De overname en eventuele betalingen daarvoor regelt u zelf met de nieuwe huurder. Wij hebben hier geen rol in.

Meer over dit onderwerp