Serviceabonnement afsluiten

Inloggen in Mijn Vidomes

Om u snel te kunnen helpen is het handig om in te loggen in uw persoonlijke Mijn Vidomes-account. 

Heeft u al een Mijn Vidomes-account?

Gerelateerde vragen

Wie doet het onderhoud aan mijn woning?

Algemeen

In elke woning gaat wel eens iets kapot. Dan is onderhoud nodig. Sommige reparaties doet Vidomes, sommige reparaties moet u zelf regelen. In de wet, de huurovereenkomst en de huurvoorwaarden is geregeld wie wat moet doen.

Vidomes is verplicht om uw woning in goede staat te houden
Vidomes doet het groot onderhoud aan uw woning. Daarbij horen werkzaamheden aan de buitenkant van uw woning, zoals buitenschilderwerk, vervanging van kozijnen, en reparaties aan balkons, daken en riolering. Ook groot onderhoud aan de binnenkant van uw woning, zoals onderhoud aan de cv-installatie en het vervangen van badkamer, keuken en toilet hoort tot de werkzaamheden van Vidomes.

U moet zelf de kleine reparaties doen
Als huurder moet u de binnenkant van uw woning goed onderhouden. Naast schilderen en behangen moet u ook zelf het onderhoud en de vervanging van kleinere onderdelen regelen. Deze kleine werkzaamheden, zoals een kapotte kraan, schakelaar of deurkruk, zijn voor uw rekening. U kunt deze werkzaamheden zelf doen of laten doen door een vakman.

Tegen vergoeding kunt u ook een Serviceabonnement afsluiten. In de brochure Onderhoud aan uw woning leest u vanaf pagina 7 welke werkzaamheden bij het serviceabonnement horen. 

Welke werkzaamheden zijn precies voor uw rekening? En welke voor Vidomes?
U leest het in het overzicht ‘Onderhoud van A tot Z’ in de brochure Onderhoud aan uw woning.

Meer over dit onderwerp

Hoe meld ik mij aan voor een Serviceabonnement?

Algemeen

Het Serviceabonnement gaat in bij het ondertekenen van het huurcontract. Wilt u geen Serviceabonnement? Dan kunt u dit aangeven bij het aangaan van de huurovereenkomst.

Wilt u op een later moment alsnog een Serviceabonnement afsluiten? Dan betaalt u eenmalig € 25,- instapkosten. U kunt het Serviceabonnement dan op ieder moment laten ingaan. Ook als u nu al iets heeft dat u wilt laten repareren. Een Serviceabonnement gaat u altijd voor minimaal één jaar aan. Daarna kunt u per maand opzeggen. Regel dit eenvoudig door in te loggen in Mijn Vidomes en vervolgens het formulier Serviceabonnement afsluiten in te vullen. Nadat uw aanvraag verwerkt is, kan uw abonnement op elk gewenst moment ingaan.

Meer over dit onderwerp

Wat kost een Serviceabonnement?

Algemeen

Het Serviceabonnement kost € 5,57 per maand. Het Serviceabonnement gaat in bij het ondertekenen van het huurcontract.

Wilt u geen Serviceabonnement? Dan kunt u dit aangeven bij het aangaan van de huurovereenkomst.

Wilt u op een later moment alsnog een Serviceabonnement afsluiten? Dan betaalt u eenmalig € 25,- instapkosten. U kunt het Serviceabonnement dan op ieder moment laten ingaan. Ook als u nu al iets heeft dat u wilt laten repareren. Een Serviceabonnement gaat u altijd voor minimaal één jaar aan. Daarna kunt u per maand opzeggen. 

Meer over dit onderwerp

Wanneer gaat het Serviceabonnement in?

Algemeen

Het Serviceabonnement gaat in bij het ondertekenen van het huurcontract.
Wilt u geen Serviceabonnement? Dan kunt u dit aangeven bij het aangaan van de huurovereenkomst.

Wilt u op een later moment alsnog een Serviceabonnement afsluiten? Dan betaalt u eenmalig € 25,- instapkosten. U kunt het Serviceabonnement dan op ieder moment laten ingaan. Ook als u nu al iets heeft dat u wilt repareren.
Een Serviceabonnement gaat u altijd voor minimaal één jaar aan. Daarna kunt u per maand opzeggen.

Meer over dit onderwerp

Hoe zeg ik mijn Serviceabonnement op?

Algemeen

Na het eerste jaar kunt u uw Serviceabonnement op ieder moment schriftelijk opzeggen. Houd wel rekening met een opzegtermijn van een maand. Heeft u opgezegd en wilt u zich opnieuw aanmelden? Dan is de eerste reparatie voor uw rekening.

Meer over dit onderwerp

Hoe betaal ik het Serviceabonnement?

Algemeen

Vidomes int het bedrag van het Serviceabonnement tegelijk met de huur. Heeft u ons gemachtigd voor automatische incasso van uw huur? Dan hoeft u niets te doen. Wij wijzigen het bedrag voor u.

Vidomes past de abonnementsprijs jaarlijks aan volgens de consumentenprijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Heeft u uw bank opdracht gegeven de huur automatisch over te maken? Verhoog dan zelf het maandbedrag met het abonnementsgeld.

Meer over dit onderwerp