Huurwoning zoeken

Zoekt u een woning? Sociale huurwoningen tot € 710,68 vindt u op de website van Woonnet Haaglanden. Kijk goed of u aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de woning. Huurwoningen boven € 710,68 en woningen die direct te huur zijn, vindt u in ons aanbod op deze website.

Hoe vind ik een woning die bij me past?

U vindt ons actuele aanbod sociale huurwoningen op  www.woonnet-haaglanden.nl. Kijk goed of u aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de woning.

Hoe geef ik aan dat ik geïnteresseerd ben in een woning?

  • U reageert via www.woonnet-haaglanden.nl. Om te kunnen reageren, moet u zich eerst inschrijven als woningzoekende.
  • Wacht niet te lang met reageren. De woning staat 3 dagen op de website. Kijk goed vóór welke datum u moet reageren.
  • U kunt maximaal op 2 woningen tegelijk reageren. Is de tijd waarbinnen u kunt reageren op een woning voorbij? Dan kunt u weer op andere woningen reageren.
  • Welke documenten u moet aanleveren om voor een woning in aanmerking te kunnen komen staat in de lijst met gevraagde documenten. De documenten kunt u uploaden in MijnWoonnet.

Als de uiterste reactiedatum voorbij is, bekijkt Vidomes alle reacties. Bent u de eerste kandidaat? Dan sturen wij u een e-mail waarin staat dat u in aanmerking komt voor de woning en hoe u deze kunt bezichtigen. Krijgt u geen mail van Vidomes? Dan kunt u de status van de woning volgen op de website van Woonnet Haaglanden.

Waar kan ik een inkomensverklaring opvragen?

U kunt de inkomensverklaring (verklaring geregistreerd inkomen) opvragen bij de Belastingdienst via het gratis telefoonnummer 0800 - 05 43. Houd uw BSN-nummer bij de hand. Dit nummer vindt u op uw rijbewijs of identiteitsbewijs

Welke documenten moet ik aanleveren om in aanmerking te komen voor een woning van Vidomes?

Welke documenten u precies moet aanleveren om voor een woning in aanmerking te kunnen komen staat in de lijst met gevraagde documenten.

Met welk inkomen kom ik in aanmerking voor een woning?

Of u in aanmerking komt voor een woning hangt af van het aantal personen waarmee u verhuist en uw verzamelinkomen. U vindt de inkomenstabel onder de inkomensvoorwaarden onder het kopje 'informatie' op www.woonnet-haaglanden.nl.

Ik heb geen inkomen. Moet ik wel een inkomensverklaring inleveren?

Ja, ook als u geen inkomen heeft, hebben wij een inkomensverklaring van de Belastingdienst van u nodig.

Wat betekent het verzamelinkomen?

Het verzamelinkomen is het gezamenlijk belastbaar inkomen. U vindt het verzamelinkomen op uw inkomensverklaring of definitieve aanslag van de Belastingdienst. Tel de inkomens van iedereen die met u mee verhuist bij elkaar op. Het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee, ongeacht hun leeftijd. Meer informatie vindt u op www.woonnet-haaglanden.nl.

Wat betekent ‘geclaimd’ of ‘bemiddeling’?

Een 'geclaimde' woning bieden we eerst aan iemand met een urgentieverklaring aan. Daarna pas aan andere geïnteresseerden. Een woning met de vermelding 'bemiddeling' is bedoeld voor een speciale doelgroep. Andere geïnteresseerden komen niet in aanmerking voor deze woning.

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag