Vertalen / Translate

Huurwoning zoeken

Zoekt u een woning? Sociale huurwoningen tot € 737,14 vindt u op de website van Woonnet Haaglanden. Kijk goed of u aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de woning. Huurwoningen boven € 737,14 en woningen die direct te huur zijn, vindt u in ons aanbod op deze website.

Veel gevraagd over Huurwoning zoeken

Hoe vind ik een woning die bij me past?

U vindt ons actuele aanbod sociale huurwoningen op  www.woonnet-haaglanden.nl. Kijk goed of u aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de woning.

Hoe geef ik aan dat ik geïnteresseerd ben in een woning?

  • U reageert via www.woonnet-haaglanden.nl. Om te kunnen reageren, moet u zich eerst inschrijven als woningzoekende.
  • Wacht niet te lang met reageren. De woning staat 3 dagen op de website. Kijk goed vóór welke datum u moet reageren.
  • U kunt maximaal op 2 woningen tegelijk reageren. Is de tijd waarbinnen u kunt reageren op een woning voorbij? Dan kunt u weer op andere woningen reageren.
  • Welke documenten u moet aanleveren om voor een woning in aanmerking te kunnen komen staat in de

    documentenlijst

    . De documenten kunt u uploaden in MijnWoonnet.

Is de uiterste reactiedatum verstreken en bent u de eerste kandidaat? Dan sturen wij u een e-mail waarin staat dat u in aanmerking komt voor de woning en hoe u deze kunt bezichtigen. Krijgt u geen mail van Vidomes? Dan kunt u de status van de woning volgen op de website van Woonnet Haaglanden.

Waar kan ik een inkomensverklaring opvragen?

U kunt de inkomensverklaring (verklaring geregistreerd inkomen) opvragen bij de Belastingdienst via het gratis telefoonnummer 0800 - 05 43. Houd uw BSN-nummer bij de hand. Dit nummer vindt u op uw rijbewijs of identiteitsbewijs

Wat is een vrije sector huurwoning en waar vind ik het aanbod?

Woningen met een netto huur vanaf € 737,14 noemen we vrije sector woningen. Is uw bruto maandinkomen minimaal 4,5 keer de bruto huurprijs? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vrije sector woning. Bekijk hier het actuele woningaanbod.

Welke documenten moet ik aanleveren om in aanmerking te komen voor een woning van Vidomes?

Welke documenten u precies moet aanleveren om voor een woning in aanmerking te kunnen komen staat in de

documentenlijst

.

Met welk inkomen kom ik in aanmerking voor een woning?

Of u in aanmerking komt voor een woning hangt af van het aantal personen waarmee u verhuist en uw verzamelinkomen. U vindt de inkomenstabel onder de inkomensvoorwaarden onder het kopje 'informatie' op www.woonnet-haaglanden.nl.

Hoe weet ik welke inkomensgrens bij welke woning hoort?

Op www.woonnet-haaglanden.nl ziet u op basis van uw verzamelinkomen alleen de woningen waarvoor u in aanmerking komt. Ook vindt u op deze website meer informatie over tot welke huurprijs u kunt huren.

Ik heb geen inkomen. Moet ik wel een inkomensverklaring inleveren?

Ja, ook als u geen inkomen heeft, hebben wij een inkomensverklaring van de Belastingdienst van u nodig.

Wat betekent het verzamelinkomen?

Het verzamelinkomen is het gezamenlijk belastbaar inkomen. U vindt het verzamelinkomen op uw inkomensverklaring of definitieve aanslag van de Belastingdienst. Tel de inkomens van iedereen die met u mee verhuist bij elkaar op. Het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee, ongeacht hun leeftijd. Meer informatie vindt u op www.woonnet-haaglanden.nl.

Wat betekent ‘geclaimd’ of ‘bemiddeling’?

Soms staat er ‘geclaimd’ bij een woning op Woonnet Haaglanden en kunt u niet reageren op deze woning. Een geclaimde woning is bedoeld voor een bepaalde doelgroep.

In enkele gevallen staat een woning niet op Woonnet Haaglanden, maar wordt deze bemiddeld. Ook dan is de woning bedoeld voor een bepaalde doelgroep. Andere geïnteresseerden komen niet in aanmerking.

Ik zoek een seniorenwoning. Waar vind ik het aanbod?

Huurt u een eengezinswoning of een groot appartement (groter dan 80 m²) en wilt u kleiner gaan wonen? Onze seniorenmakelaars helpen u graag bij het vinden van een nieuwe woning.

Meer informatie over de seniorenmakelaars

Zie ook

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag