Huurwoning zoeken

Zoekt u een woning? Sociale huurwoningen tot € 879,66 vindt u op de website van Woonnet Haaglanden. Kijk goed of u aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de woning. Huurwoningen boven € 879,66 en woningen die direct te huur zijn, vindt u op de website van De Bruyn en Tak.

Heeft u vragen over het zoeken naar een sociale huurwoning in Haaglanden?

Dan kunt u terecht bij het KCC voor woningzoekenden. Het KCC van Woonnet Haaglanden is van maandag tot en met donderdag van 09.30 uur – 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 - 488 70 00. Voor vragen over uw huidige woning of reparatieverzoeken kunt u bij Vidomes terecht via vidomes.nl/contact.

Veel gevraagd over Huurwoning zoeken

Ik heb een vraag over het zoeken naar een sociale huurwoning. Waar kan ik terecht?

Algemeen

Neemt u hiervoor contact op met het KCC voor woningzoekenden. Het KCC van Woonnet Haaglanden is van maandag tot en met donderdag van 09.30 uur tot 17.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 088 - 4887 000. Voor vragen over uw huidige woning of reparatieverzoeken kunt u bij Vidomes terecht via vidomes.nl/contact.

Hoe vind ik een woning die bij me past?

Algemeen

U vindt ons actuele aanbod sociale huurwoningen op  www.woonnet-haaglanden.nl. Kijk goed of u aan de voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor de woning.

Hoe geef ik aan dat ik geïnteresseerd ben in een woning?

Algemeen

 • U reageert via www.woonnet-haaglanden.nl. Om te kunnen reageren, moet u zich eerst inschrijven als woningzoekende.
 • Wacht niet te lang met reageren. De woning staat 3 dagen op de website. Kijk goed vóór welke datum u moet reageren.
 • U kunt maximaal op 2 woningen tegelijk reageren. Is de tijd waarbinnen u kunt reageren op een woning voorbij? Dan kunt u weer op andere woningen reageren.
 • Welke documenten u moet aanleveren om voor een woning in aanmerking te kunnen komen staat in de documentenlijst. De documenten kunt u uploaden in MijnWoonnet.

Is de uiterste reactiedatum verstreken en bent u de eerste kandidaat? Dan sturen wij u een e-mail waarin staat dat u in aanmerking komt voor de woning en hoe u deze kunt bezichtigen. Krijgt u geen mail van Vidomes? Dan kunt u de status van de woning volgen op de website van Woonnet Haaglanden.

Hoe kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning?

Algemeen

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning binnen de regio Haaglanden moet u ingeschreven staan bij Woonnet Haaglanden. U kunt zich inschrijven via de website van Woonnet Haaglanden. Of u in aanmerking komt voor een sociale huurwoning hangt af van uw (gezamenlijke) inkomen, inschrijfduur en grootte van uw gezin.

Heeft u vragen over de inschrijving, inloggegevens, betalingen of regels in uw regio?
Neem dan contact op met het KCC van Woonnet Haaglanden via telefoonnummer 088 - 488 70 00.

Met welk inkomen kom ik in aanmerking voor een woning?

Algemeen

Of u in aanmerking komt voor een woning hangt af van het aantal personen waarmee u verhuist en uw verzamelinkomen. U vindt de inkomenstabel op www.woonnet-haaglanden.nl.

Ook als u geen inkomen heeft, hebben wij een inkomensverklaring van de Belastingdienst van u nodig.

Waar kan ik een inkomensverklaring opvragen én uploaden?

Algemeen

U kunt de inkomensverklaring (verklaring geregistreerd inkomen) opvragen bij de Belastingdienst via het gratis telefoonnummer 0800 - 05 43. Houd uw BSN-nummer bij de hand. Dit nummer vindt u op uw rijbewijs of identiteitsbewijs. U kunt ook de inkomensverklaring opvragen met uw Digi-D. Log dan in op www.belastingdienst.nl.

Op de website van Woonnet staat hoe je het kan downloaden en toevoegen aan je inschrijving: https://www.woonnet-haaglanden.nl/vraagenantwoord/antwoord#/node/2188 

Ik ben zelfstandig ondernemer. Hoe geef ik mijn inkomen door?

Algemeen

Zelfstandig ondernemers kunnen het formulier 'Prognose ondernemersinkomen' invullen. (zie bijlage)

Hoe lever ik de documenten aan?

Algemeen

Vidomes vraagt alle woningzoekenden om de documenten te uploaden in MijnWoonnet. 

Heeft u vragen die gaan over inkomen en benodigde documenten?

Deze vindt u op de website van Woonnet Haaglanden.

Welke documenten u precies moet uploaden staat in de documentenlijst.
Heeft u de documenten niet tijdig of incompleet geupload, dan ontvangt u géén aanbieding voor de woning.
De woning wordt dan aangeboden aan de eerst volgende kandidaat.

Uitzonderingen
Bewoners uit Zoetermeer die binnen Zoetermeer willen verhuizen hoeven geen uittreksel BRP aan te vragen en aan te leveren.
Dit geldt ook voor bewoners uit Leidschendam/Voorburg die willen verhuizen binnen Leidschendam/Voorburg.

Wat is een vrije sector huurwoning en waar vind ik het aanbod?

Algemeen

Woningen met een netto huur vanaf € 808,06 noemen we vrije sector woningen. U vindt het aanbod vrije sector woningen op de website van De Bruyn en Tak

Om in aanmerking te komen voor een vrije sector woning, moet u minimaal 35 keer de kale huurprijs per maand, bruto per jaar verdienen. U berekent dit zo: als de kale huurprijs € 1.000 per maand is, moet u 35 x € 1.000 = € 35.000 bruto per jaar verdienen.

Wilt u samen met iemand een vrije sector woning huren? Dan moet u samen minimaal 40x de kale huurprijs per maand, bruto per jaar verdienen.

Hoe weet ik welke inkomensgrens bij welke woning hoort?

Algemeen

Op www.woonnet-haaglanden.nl ziet u op basis van uw verzamelinkomen alleen de woningen waarvoor u in aanmerking komt. Ook vindt u op deze website meer informatie over tot welke huurprijs u kunt huren.

Wat betekent het verzamelinkomen?

Algemeen

Het verzamelinkomen is het gezamenlijk belastbaar inkomen. U vindt het verzamelinkomen op uw inkomensverklaring of definitieve aanslag van de Belastingdienst. Tel de inkomens van iedereen die met u mee verhuist bij elkaar op. Het inkomen van inwonende kinderen telt niet mee, ongeacht hun leeftijd. 

Wordt mijn spaargeld of eigen vermogen meegerekend in het verzamelinkomen bij de toewijzing van een sociale huurwoning?

Algemeen

Nee, uw spaargeld of eigen vermogen telt niet mee bij het verzamelinkomen om een woning toe te wijzen. Wel kan het rendement van uw spaargeld of eigen vermogen invloed hebben op uw verzamelinkomen voor eventuele huurtoeslag. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst.

Wat betekent ‘geclaimd’ of ‘bemiddeling’?

Algemeen

Soms staat er ‘geclaimd’ bij een woning op Woonnet Haaglanden en kunt u niet reageren op deze woning. Een woning kan worden ‘geclaimd’ als er sprake is van toewijzing aan bijzondere doelgroepen en woningzoekenden met urgentie. Soms staat in de advertentie beschreven dat er over de woning mogelijk wordt ‘bemiddeld’.

In enkele gevallen staat een woning niet op Woonnet Haaglanden, maar wordt deze bemiddeld. Ook dan is de woning bedoeld voor een bepaalde doelgroep. Andere geïnteresseerden komen niet in aanmerking.

Ik zoek een seniorenwoning. Waar vind ik het aanbod?

Algemeen

Huurt u een eengezinswoning of een groot appartement (groter dan 80 m²) en wilt u kleiner gaan wonen? Onze seniorenmakelaars helpen u graag bij het vinden van een nieuwe woning.

Meer informatie over de seniorenmakelaars

Welke documenten moet ik uploaden in Woonnet-Haaglanden als ik interesse heb in een woning van Vidomes?

Algemeen

Welke documenten u precies moet uploaden staat in de documentenlijst.
Heeft u de documenten niet tijdig of incompleet geupload, dan ontvangt u géén aanbieding voor de woning.
De woning wordt dan aangeboden aan de eerst volgende kandidaat.

Uitzonderingen
Bewoners uit Zoetermeer die binnen Zoetermeer willen verhuizen hoeven geen uittreksel BRP aan te vragen en aan te leveren.
Dit geldt ook voor bewoners uit Leidschendam/Voorburg die willen verhuizen binnen Leidschendam/Voorburg.

Vidomes vraagt alle woningzoekenden om de documenten te uploaden in MijnWoonnet. 

Heeft u vragen die gaan over inkomen en benodigde documenten?

Deze vindt u op de website van Woonnet Haaglanden.

Ik heb een aanvraag gedaan voor het huren van een studentenkamer. Hoe gaat het nu verder?

Algemeen

Vidomes heeft de studentenkamers overgenomen van DUWO. De kamers die nu leeg staan of vrijkomen, gaat Vidomes tijdelijk verhuren. Er wordt een tijdelijk contract aangegaan tot 30 juni 2025. Na deze datum is er geen recht op vervangende woonruimte of verhuisvergoeding.  De huurder kan wel tussentijds de huurovereenkomst opzeggen. Er kan door de huurders die achterblijven, zelf een kandidaat voorgedragen worden.

Waaraan moet deze nieuwe kandidaat voldoen?

 • Hij of zij studeert (in voltijd of deeltijd)
 • Zijn of haar bruto inkomen per jaar is maximaal € 25.475,-
  (Tel inkomen uit arbeid en eventuele stagevergoeding bij elkaar op)
   

Hoe kunt je een kandidaat voordragen?

Bij de brief die in juli 2023 is verstuurd, is een cooptatieformulier toegevoegd. Dit formulier moet de nieuwe kandidaat invullen en ondertekenen. Ook andere bewoner(s) moet(en) een handtekening zetten. Mail het formulier naar ikwilhuren@vidomes.nl.

Welke documenten moeten worden aangeleverd:

 • Kopie van een legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument). Dit legitimatiebewijs zullen wij na het ondertekenen van het huurcontract vernietigen
 • Inschrijvingsbewijs van de Technische Universiteit of Hogeschool waaruit blijkt dat hij/zij een voltijd studie volgt
 • Als de kandidaat deeltijd studeert dan dient hij/zij ook mee te sturen: een Inkomensverklaring 2022 of de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2022
 • Een inkomensverklaring kun je gratis opvragen bij de Belastingtelefoon: 0800-0543. Houd je BSN-nummer bij de hand. Ook kun je een inkomensverklaring zelf downloaden in Mijn belastingdienst. Hiervoor heb je een DigiD nodig

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag