Mijn huurwoning kopen

Woont u met plezier in uw huurwoning en wilt u eigenlijk wel de eigenaar van uw eigen huis worden? Wij bieden in sommige gevallen de mogelijkheid om hun huurwoning te kopen. Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 14 werkdagen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Veel gevraagd over Mijn huurwoning kopen

Ik wil mijn huurwoning kopen. Wat kan ik doen?

Algemeen

In sommige gevallen kunt u uw eigen huurwoning kopen. Vidomes maakt onderscheid tussen Koopgarant-woningen en vrije verkoop-woningen. Wilt u weten of u uw huurwoning kunt kopen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Algemeen

Nadat u ons laat weten dat u wilt kopen, geven wij uw gegevens door aan een onafhankelijk taxateur. De taxateur belt u om een afspraak te maken voor de taxatie.

Daarna ontvangt u via de makelaar een aanbieding voor de eventuele koop van uw huurwoning.

Wilt u de woning kopen? Dan wordt de koopovereenkomst opgesteld. Dit is ook het moment om uw financiering te regelen.

Mijn huurwoning is beschikbaar voor verkoop. Krijg ik als huurder korting?

Algemeen

De taxatiewaarde ligt onder de vraagprijs die Vidomes normaal gesproken hanteert. Uw korting is dus het verschil tussen de taxatiewaarde en de vraagprijs. De korting bedraagt meestal ongeveer 5-10%.

In mijn complex worden woningen verkocht. Kan ik wel blijven huren?

Algemeen

Ja. Wanneer Vidomes in een complex woningen verkoopt, gebeurt dit bij verhuizing van de oude huurder. Zolang u niet verhuist, blijft uw situatie hetzelfde.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag