Sollicitatieprocedure

Wat leuk dat je wilt solliciteren bij ons! In het kort ziet het sollicitatietraject er als volgt uit.

1. We bekijken je motivatie en je cv

Soms bellen we je voor meer informatie.

2 A. We nodigen je uit voor een gesprek

Goed nieuws, je mag op gesprek komen. Meestal is dit gesprek met 2 of 3 mensen. In dit gesprek ontdekken we graag wie je bent en wat je kunt. Ook kun je je motivatie nog verder toelichten. Uiteraard stellen we ook wat verdiepende vragen om te achterhalen of je goed past bij het functieprofiel, de afdeling en de organisatie. En natuurlijk heb je alle ruimte om ook aan ons vragen te stellen.

2 B. We nodigen je niet uit voor een eerste gesprek

Word je afgewezen en wil je weten waarom? Neem dan gerust contact op met onze HR-afdeling via hr@vidomes.nl.

3 A. We nodigen je uit voor een 2e gesprek

Hoera, je bent door naar de volgende ronde! Tijd om meer verdiepende vragen aan je te stellen zodat we een nog beter beeld krijgen van je persoonlijkheid, kwaliteiten, talenten en competenties. Ook dit gesprek voer je met 2 of 3 mensen. En net als bij het eerste gesprek kun je ook nu weer vragen aan ons te stellen. Afhankelijk van de functie vragen we je soms om een casus voor te bereiden of ter plekke te maken. Zo krijgen we een beeld van hoe je werkt en denkt.

3 B. We nodigen je niet uit voor een 2e gesprek

Helaas, je bent niet door naar de volgende ronde. Natuurlijk laten we je dan telefonisch weten waarom je niet door bent. Onze feedback kun je weer gebruiken bij een volgende sollicitatie.

4. Optioneel: assessment

Voor sommige functies vragen we om een assessment. Geldt dit voor de functie waar jij op solliciteert? Dan staat dit altijd in de vacaturetekst en melden we het ook nog een keer in het eerste gesprek. Een assessment duurt meestal een hele dag en wordt afgenomen door een extern bureau. De uitkomst geeft ons een nog beter beeld van jou als persoon. Uiteraard betalen wij de rekening van jouw assessment.

5. Arbeidsvoorwaardengesprek

Het is je gelukt! Jij bent de kandidaat met wie we graag in gesprek gaan over de arbeidsvoorwaarden. De ervaring leert dat we daar meestal wel uitkomen.

6. Arbeidsovereenkomst

Gefeliciteerd, je bent aangenomen!. Na de krabbel onder je arbeidsovereenkomst ben je onze nieuwe collega. Rond je vorige baan of opleiding netjes af en dan zien we elkaar op de ingangsdatum van je contract bij ons op de stoep.