Roggeakker

Zoetermeer

Voor het complex Roggeakker in Zoetermeer onderzoeken we of we groot onderhoud gaan uitvoeren of dat we de woningen slopen en op die plek nieuwe woningen bouwen.

In eerste instantie was het idee om groot onderhoud uit te voeren in het complex. Maar de kosten voor groot onderhoud blijken veel hoger te zijn dan we hadden verwacht. Daarbij komt dat in de plannen ook nog niet alle werkzaamheden zijn meegenomen die nodig zijn om het complex echt klaar voor de toekomst te maken. Zoals het isoleren van alle buitengevels en het gasloos maken van de woningen. Ook de onveilige hoekjes in het complex lossen we niet op met de huidige plannen. Om deze redenen is besloten om ook de variant van sloop en nieuwbouw aan de Roggeakker te bekijken.

Wanneer weten we meer?
De variant ‘sloop/nieuwbouw’ vraagt veel uitzoekwerk. We verwachten dat we in april 2019 het definitieve besluit kunnen nemen. Bewoners worden hier uiteraard over geinformeerd. Op de afbeelding is de globale planning in beeld gebracht.

Leegkomende woningen verhuren we via Interveste
De woningen verhuren we tot het moment waarop bekend is wat we gaan doen met het complex. Vidomes doet dit om de leefbaarheid in het complex op peil te houden.
Heeft u interesse om een woning via Interveste te huren? Kijk op www.interveste.nl.

 

Meer informatie?
Neem dan gerust contact met ons op.

Aanbod
Huur
Plaats
Zoetermeer
Soort
Overig
Status
Planvorming

Hoe gaat Vidomes om met het onderhoud van de huidige woningen aan de Roggeakker?

Bij klachten over de staat van een woning, kunnen bewoners dit melden als reparatieverzoek. Vidomes neemt vervolgens contact op om gezamenlijk de situatie te beoordelen.

Hoe verwijder ik schimmel- of vochtplekken in huis?

Dat kan met soda, bleekmiddel of een speciaal reinigingsproduct. Eventueel kunt u daarna een schimmelwerend middel of een schimmelwerende verf aanbrengen. Deze middelen koopt u in de bouwmarkt. Verwijder de schimmel- en vochtplekken zo snel mogelijk. 

Hoe voorkom ik schimmel- of vochtplekken in huis?

Schimmel- en vochtplekken ontstaan vaak in natte en vochtige ruimtes. Dit komt meestal door te weinig ventilatie. Ventileren doet u 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een aantal tips:

  • Zet uw (klep)raampjes op een kier of zet de ventilatieroosters open.
  • Heeft u mechanische ventilatie? Laat deze dan continu aan staan.
  • Ventileer extra na het douchen en koken en als u de was in huis droogt.
  • Droog na het douchen de muren en vloer van de badkamer.
  • Beperk het aantal kamerplanten.
  • Naast ventileren ook luchten. Ventileren en luchten is niet hetzelfde. Luchten doet u door een paar minuutjes alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten.

Blijft u last houden van vocht en schimmel terwijl u wel goed ventileert? Meld het dan bij ons.

Hoe worden de huurders van de garageboxen op de hoogte gehouden?

Huurders van de garageboxen worden geinformeerd, zodra er relevantie informatie is voor hun situatie.

Hoe worden huurders op de hoogte gehouden?

Huurders van de Roggeakker worden via een nieuwsbrief geinformeerd, zodra er relevantie informatie is voor hun situatie.

Is het mogelijk om op dit moment al urgentie te krijgen?

Dit kan alleen als we zeker weten dat u hoe dan ook de woning definitief moet verlaten.