Huuraanpassing

Op meerdere momenten per jaar kunnen wij de huurprijs aanpassen. Soms doen we dat bijvoorbeeld na een renovatie of bij groot onderhoud. Naast deze aanpassingen is er elk jaar op 1 juli de jaarlijkse huuraanpassing. Dan passen we de huurprijzen aan met gemiddeld de inflatie (= de gemiddelde kostenstijging in Nederland). Over deze jaarlijkse huuraanpassing ontvangt u altijd vóór 1 mei een brief van ons met uw nieuwe huurprijs.

Geen jaarlijkse huuraanpassing op 1 juli 2021
Minister Ollongren heeft op 17 februari 2021 besloten dat de huren voor alle sociale huurwoningen op 1 juli 2021 niet worden verhoogd. Deze huurbevriezing geldt ook voor alle onzelfstandige woningen, kamers, woonwagens en woonwagenstandplaatsen. Ook de inkomensafhankelijke huurverhoging wordt niet doorgevoerd op 1 juli. Het besluit van de minister betekent dat u per 1 juli 2021 geen huuraanpassing krijgt. 

Goed om te weten: pas op 1 juli 2022 krijgt u wel weer een huuraanpassing. Eind april 2022 ontvangt u onze brief hierover. 

Welke huren en kosten passen we wel aan per 1 juli 2021?
De huren van vrije sector woningen, parkeerplaatsen, garages en bergingen passen we wel aan per 1 juli. Ook het voorschot voor uw servicekosten passen we aan per 1 juli. In mei ontvangt u onze brief hierover.

Eenmalige huurverlaging voor huurders met laag inkomen en hoge huur
De Tweede Kamer is eind 2020 akkoord gegaan met een wetsvoorstel van minister Ollongren. Door deze wet hebben huurders met een laag inkomen en een hoge huur in 2021 recht op een eenmalige huurverlaging. Komt u hiervoor in aanmerking, dan ontvangt u in maart een brief van ons. Alle informatie en veelgestelde vragen vindt u hier

Heeft u vragen over de huuraanpassing?
Stuur dan een e-mail naar huuraanpassing@vidomes.nl.

Heeft u betalingsproblemen door de coronacrisis? Of door een andere oorzaak?
Neem dan contact op met onze afdeling Huurincasso via Mijn Vidomesvidomes.nl/contact of mail naar huurincasso@vidomes.nl. Samen met u zoeken we naar een passende betalingsregeling.

Veel gevraagd over Huuraanpassing

De huuraanpassing 2021 gaat niet door. Krijg ik dan op 1 juli 2022 een extra huuraanpassing?

Nee. Op 1 juli 2022 krijgt u de jaarlijkse huuraanpassing op basis van het dan geldende beleid.

Krijg ik nog informatie van Vidomes dat de huren per 1 juli 2021 niet worden aangepast?

Ja, in maart sturen wij een brief hierover.

Voor 1 juli 2022 staat er onderhoud gepland aan mijn woning of complex. Heeft het besluit van de minister gevolgen voor dit onderhoud?

Als er onderhoud aan uw woning of complex gepland staat tot 1 juli 2022 gaat dit in principe gewoon door. Als onze onderhoudsplannen door dit besluit toch veranderen, dan informeren wij u hierover.

Mijn huur is hoger dan € 752,33. Krijg ik wel huurtoeslag?

Ontvangt u op dit moment al huurtoeslag, dan houdt u deze ook na 1 juli 2021.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag