Warmtelevering

Woont u in een woongebouw met een gemeenschappelijke installatie voor verwarming en warm water? Dan betaalt u hiervoor maandelijks een voorschotbedrag. Ieder jaar ontvangt u van ons vóór 1 juli de eindafrekening van de warmtelevering over het afgelopen kalenderjaar. Op deze eindafrekening staan de kosten voor uw verbruik. De door u betaalde voorschotten brengen we hierop in mindering.

Veel gevraagd over Warmtelevering

Hoe bespaar ik op mijn warmtekosten?

Wij geven u graag tips om te besparen op uw warmtekosten.

 

Waarom bouwt Vidomes de reductiefactoren af?

De huidige reductiefactoren zijn achterhaald door de invoering van het Energielabel (ook wel Energie Index). Het Energielabel is onderdeel van de woningwaardering en houdt rekening met de ligging van een woning. De woningwaardering bepaalt de basishuur die u betaalt. Kortom: een slechtere ligging van een woning leidt – via het waarderingsstelsel - tot een lagere huurprijs. Dit betekent dat huurders wonend in een woning direct onder een dak of grenzend aan een zijgevel vaak meer verbruiken maar door het energielabel ook lagere kosten hebben.

Nog een reden waarom reductiefactoren niet nodig meer zijn:  35% van de gaskosten worden gelijkmatig verdeeld over alle woningen. Dit betekent dat huurders die veel stoken, slechts 65% daarvan doorbelast krijgen. De andere 35% betalen alle bewoners samen.

Mijn reductiefactoren zijn anders dan vorig jaar. Hoe zit dat?

In een aantal complexen komen nog reductiefactoren voor. In deze complexen wordt een deel van het gemeten verbruik niet doorberekend. Het gaat dan om woningen die direct onder een dak liggen of grenzen aan een zijgevel. Deze kortingen worden vanaf 2019 stapsgewijs in 3 jaar afgeschaft.

Hoe worden de kosten voor warmtelevering verdeeld over de aangesloten woningen?

Het totaal aan gaskosten splitsen we in vaste kosten (35%) en variabele kosten (65%). De vaste kosten verdelen we gelijkmatig verdeeld over het aantal aangesloten woningen. De variabele kosten verdelen we op basis van de geregistreerde verbruiken in de woningen.

Naast de gaskosten belasten we ook de kosten voor de warmtemeters aan u door.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag