Servicekosten

Naast de maandelijkse nettohuur betaalt bijna iedere bewoner een bedrag aan servicekosten. Dit is een vergoeding voor extra diensten zoals schoonmaak, tuinonderhoud en glasverzekering.

De hoogte van de servicekosten verschilt per woning. In een flat betaalt u bijvoorbeeld meer dan in een eengezinswoning. Het bedrag dat u betaalt, is een voorschot. Aan het einde van het jaar verrekenen wij dit bedrag met de werkelijke kosten.

Waar kan ik zien voor welke servicekosten ik betaal?

De servicekosten staan in de huurovereenkomst. Woont u al langer in de woning? Kijk dan in de brief 'Aanzegging huurverhoging'. Die ontvangt u ieder jaar voor 1 mei.

Wanneer verandert het voorschotbedrag van de servicekosten?

Het voorschotbedrag passen wij één keer per jaar aan op 1 juli. Het nieuwe voorschotbedrag vermelden wij in de brief over de jaarlijkse huuraanpassing. Deze ontvangt u vóór 1 mei.

Wat zijn voorbeelden van servicekosten?

Voorbeelden van servicekosten zijn: stroom en elektra voor algemene ruimtes en de lift, glasverzekering, schoonmaakkosten en groenonderhoud.

Waarom betaal ik voor stroomverbruik? Ik ontvang zelf ook een rekening van een energieleverancier.

Stroomverbruik dat u via de servicekosten betaalt, gaat om algemene ruimtes. Bijvoorbeeld de verlichting van het portiek, de galerijen en bergingen.

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag