Schade melden

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. De spullen in en rond uw woning kunnen beschadigen door bijvoorbeeld brand, storm, lekkage of diefstal. Schade aan uw spullen is niet alleen vervelend, het kan ook tot hoge kosten leiden. Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat uw (kostbare) spullen goed verzekerd zijn. Is uw inboedel beschadigd? Bijvoorbeeld door een lekkende waterleiding? Meld dit dan bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.

Veel gevraagd over Schade melden

Ik heb schade. Bij wie kan ik dit melden?

Algemeen

Claim schade aan uw eigendommen altijd eerst bij uw eigen inboedelverzekering. Ook als bijvoorbeeld Vidomes verantwoordelijk is voor de ontstane schade. In dat geval kan uw inboedelverzekeraar de schade (dagwaarde) op ons verhalen.

Vergoedt uw verzekering de schade niet? En vindt u dat Vidomes aansprakelijk is voor de schade? Dan kunt u als volgt een claim bij ons indienen:

  •  Vul het schadeformulier in.
  • Vermeld in het formulier duidelijk welke schade u heeft en wat de oorzaak is.
  • Voeg foto’s van de schade, eventuele aankoopnota’s van beschadigde spullen en andere bewijsstukken toe.
  • Stuur ook de schriftelijke afwijzing van uw eigen inboedelverzekering mee, waarin staat dat zij de schade niet vergoeden.

We beoordelen eerst of we de claim in behandeling nemen. Is Vidomes inderdaad aansprakelijk? Dan vergoeden we de daadwerkelijke schade tegen dagwaarde.

Ben ik verzekerd tegen glasschade?

Algemeen

De meeste huurders betalen maandelijks een klein bedrag in de servicekosten voor de glasverzekering. Onder deze glasverzekering vallen reparaties en vervanging bij normale slijtage en ouderdom. Heeft u als u huurder zelf de schade veroorzaakt, dan zijn de kosten voor uw rekening.

In uw huurovereenkomst staat of u een glasverzekering heeft afgesloten. Heeft u geen glasverzekering via ons? Neem dan contact met ons op via het contactformulier, dan kunnen wij dat voor u regelen.

Ik ben huurder. Moet ik een inboedelverzekering afsluiten?

Algemeen

Het is verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Niet alleen voor uw eigendommen, zoals meubels, vloer of behang die onbedoeld beschadigd raken door bijvoorbeeld brand, lekkage of diefstal. Maar ook voor een vervangende woonruimte als uw woning door brand of waterschade tijdelijk onbewoonbaar wordt verklaard. Een goede inboedelverzekering kan u een hoop financiële ellende en veel geregel besparen.  

Kan ik op eigen kosten een monteur inschakelen en de kosten aan Vidomes terugvragen?

Algemeen

Nee, dit is niet mogelijk. Meld uw schade, klacht of reparatieverzoek altijd eerst bij Vidomes via vidomes.nl/contact. Voor spoedgevallen zijn we ook 's avonds en in het weekend bereikbaar. Schakelt u toch zelf een monteur in? Dan zijn de kosten voor uw eigen rekening.

Hoe voorkom ik schade aan mijn woning door winterweer?

Algemeen

Door streng winterweer kan er schade ontstaan aan uw woning. Zo voorkomt u bevriezing:

  • Strooi zout in een kunststof regenpijp of een kunststof balkonafvoer.
  • Tap en sluit waterkranen af in niet-verwarmde ruimtes.

Bent u een langere periode niet thuis? Laat de centrale verwarming dan op minimaal 10 graden Celsius staan.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag