Vertalen / Translate

Verwarming

Heeft u centrale verwarming? Dan is het belangrijk dat u zelf ook weet hoe u de ketel goed gebruikt. Controleer regelmatig of er voldoende water in de ketel zit om schade te voorkomen.

Verwarming

Mijn verwarmingsketel (cv) heeft een storing. Wat moet ik doen?

Werkt uw verwarmingsketel niet meer? Bekijk dan deze tips bij cv-storing om te zien of u de storing zelf kunt oplossen. Lukt dit niet? Bel dan het onderhoudsbedrijf. Op uw cv-ketel zit een sticker met de naam en het telefoonnummer van het bedrijf dat uw ketel in onderhoud heeft.

Vindt u geen telefoonnummer? Neemt contact met ons op via 088 - 845 66 00. Ons KlantContactCentrum vertelt u welk bedrijf u kunt bellen.

Hoe vaak controleert Vidomes mijn verwarmingsketel (cv)?

Een onderhoudsbedrijf onderhoudt de verwarmingsketels voor ons. Afhankelijk van het keteltype controleren zij 1 keer per jaar of 1 keer in de 2 jaar uw ketel. Bel voor meer informatie het onderhoudsbedrijf. Op uw CV-ketel zit een sticker met de naam en het telefoonnummer van het bedrijf dat uw ketel in onderhoud heeft.

Hoe vul ik mijn verwarmingsketel bij?

1. Zet uw cv-ketel uit met de aan-uitknop. Laat de ketel 10 minuten afkoelen.
2. Draai de dop van de vulkraan bij de cv-ketel.
3. Sluit de vulslang aan op de waterkraan onder de cv-ketel.
4. Vul de slang met water tot er geen lucht meer in de slang zit.
5. Sluit de slang aan op de vulkraan van de cv-ketel.
6. Open eerst de waterkraan en daarna de vulkraan.
7. Vul het toestel tot een waterdruk tussen de 1,5 en 2 bar.
8. Sluit de vulkraan en vervolgens de waterkraan.
9. Verwijder de slang – laat deze leeglopen in een emmer – en draai de dop op de vulkraan.
10. Ontlucht uw cv-installatie.

Mijn verwarmingsketel werkt niet goed. Wat kan ik zelf doen?

Bekijk deze tips bij cv-storing om te zien of u de storing zelf kunt oplossen. Lukt dit niet? Bel dan het onderhoudsbedrijf. Op uw cv-ketel zit een sticker met de naam en het telefoonnummer van het bedrijf dat uw ketel in onderhoud heeft. Vindt u geen telefoonnummer? Neemt contact met ons op via 088 - 845 66 00. Ons KlantContactCentrum vertelt u welk bedrijf u kunt bellen.

Hoe ontlucht ik mijn radiatoren?

Wordt een radiator niet warm? Ontluchten kan helpen. Haal de ketelstekker eruit, zorg dat alle radiatoren openstaan en gebruik het ontluchtingssleuteltje. Controleer na het ontluchten of er nog genoeg water in de ketel zit. Vul water bij als het nodig is. Vergeet niet om na het ontluchten de stekker weer erin te doen.

Belangrijk bij het ontluchten:

  • Kom nooit aan het kraantje aan de onderkant van de radiator. Met deze kraan laat u de radiator leeglopen.
  • Begin bij de laagst gelegen radiatoren, eindig boven.
  • Houd bij het ontluchten een doekje bij de hand: er kan wat zwart water vrijkomen.

Wanneer moet ik mijn cv ontluchten?

Hoort u borrelende of tikkende geluiden in uw radiatoren? Meestal zit er dan te veel lucht in uw cv-installatie. Hierdoor warmt uw verwarming niet meer goed op. Door te ontluchten voorkomt u energieverspilling.

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag