Serviceabonnement

Wilt u zich geen zorgen maken over het onderhoud waar u zelf verantwoordelijk voor bent? Dan is een Serviceabonnement misschien iets voor u! Met een Serviceabonnement besteedt u klein onderhoud aan ons uit.

Veel gevraagd over Serviceabonnement

Welke reparaties doet Vidomes als ik een Serviceabonnement heb?

In de brochure Onderhoud aan uw woning staan vanaf pagina 7 alle werkzaamheden op een rij.

Wie doet het onderhoud aan mijn woning?

In elke woning gaat wel eens iets kapot. Dan is onderhoud nodig. Sommige reparaties doet Vidomes, sommige reparaties moet u zelf regelen. In de wet, de huurovereenkomst en de huurvoorwaarden is geregeld wie wat moet doen.

Vidomes is verplicht om uw woning in goede staat te houden
Vidomes doet het groot onderhoud aan uw woning. Daarbij horen werkzaamheden aan de buitenkant van uw woning, zoals buitenschilderwerk, vervanging van kozijnen, en reparaties aan balkons, daken en riolering. Ook groot onderhoud aan de binnenkant van uw woning, zoals onderhoud aan de cv-installatie en het vervangen van badkamer, keuken en toilet hoort tot de werkzaamheden van Vidomes.

U moet zelf de kleine reparaties doen
Als huurder moet u de binnenkant van uw woning goed onderhouden. Naast schilderen en behangen moet u ook zelf het onderhoud en de vervanging van kleinere onderdelen regelen. Deze kleine werkzaamheden, zoals een kapotte kraan, schakelaar of deurkruk, zijn voor uw rekening. U kunt deze werkzaamheden zelf doen of laten doen door een vakman.

Tegen vergoeding kunt u ook een Serviceabonnement afsluiten. In de brochure Onderhoud aan uw woning leest u vanaf pagina 7 welke werkzaamheden bij het serviceabonnement horen. 

Welke werkzaamheden zijn precies voor uw rekening? En welke voor Vidomes?
U leest het in het overzicht ‘Onderhoud van A tot Z’ in de brochure Onderhoud aan uw woning.

Hoe meld ik mij aan voor een Serviceabonnement?

Het Serviceabonnement gaat in bij het ondertekenen van het huurcontract. Wilt u geen Serviceabonnement? Dan kunt u dit aangeven bij het aangaan van de huurovereenkomst.

Wilt u op een later moment alsnog een Serviceabonnement afsluiten? Dan betaalt u eenmalig € 25,- instapkosten. U kunt het Serviceabonnement dan op ieder moment laten ingaan. Ook als u nu al iets heeft dat u wilt laten repareren. Een Serviceabonnement gaat u altijd voor minimaal één jaar aan. Daarna kunt u per maand opzeggen. Regel dit eenvoudig door in te loggen in Mijn Vidomes en vervolgens het formulier Serviceabonnement afsluiten in te vullen. Nadat uw aanvraag verwerkt is, kan uw abonnement op elk gewenst moment ingaan.

Waar vind ik de algemene voorwaarden van het Serviceabonnement?

De algemene voorwaarden van het Serviceabonnement vindt u op pagina 22 en 23 van de brochure Onderhoud aan uw woning.

Wat kost een Serviceabonnement?

Het Serviceabonnement kost € 5,57 per maand. Het Serviceabonnement gaat in bij het ondertekenen van het huurcontract.

Wilt u geen Serviceabonnement? Dan kunt u dit aangeven bij het aangaan van de huurovereenkomst.

Wilt u op een later moment alsnog een Serviceabonnement afsluiten? Dan betaalt u eenmalig € 25,- instapkosten. U kunt het Serviceabonnement dan op ieder moment laten ingaan. Ook als u nu al iets heeft dat u wilt laten repareren. Een Serviceabonnement gaat u altijd voor minimaal één jaar aan. Daarna kunt u per maand opzeggen. 

Wanneer gaat het Serviceabonnement in?

Het Serviceabonnement gaat in bij het ondertekenen van het huurcontract.
Wilt u geen Serviceabonnement? Dan kunt u dit aangeven bij het aangaan van de huurovereenkomst.

Wilt u op een later moment alsnog een Serviceabonnement afsluiten? Dan betaalt u eenmalig € 25,- instapkosten. U kunt het Serviceabonnement dan op ieder moment laten ingaan. Ook als u nu al iets heeft dat u wilt repareren.
Een Serviceabonnement gaat u altijd voor minimaal één jaar aan. Daarna kunt u per maand opzeggen.

Hoe zeg ik mijn Serviceabonnement op?

Na het eerste jaar kunt u uw Serviceabonnement op ieder moment schriftelijk opzeggen. Houd wel rekening met een opzegtermijn van een maand. Heeft u opgezegd en wilt u zich opnieuw aanmelden? Dan is de eerste reparatie voor uw rekening.

Hoe betaal ik het Serviceabonnement?

Vidomes int het bedrag van het Serviceabonnement tegelijk met de huur. Heeft u ons gemachtigd voor automatische incasso van uw huur? Dan hoeft u niets te doen. Wij wijzigen het bedrag voor u.

Vidomes past de abonnementsprijs jaarlijks aan volgens de consumentenprijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Heeft u uw bank opdracht gegeven de huur automatisch over te maken? Verhoog dan zelf het maandbedrag met het abonnementsgeld.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag