Bestuurder Klaas Franken neemt ontslag bij Vidomes

De aanleiding hiervoor is de uitkomst van het interne onderzoek van de Raad van Commissarissen.

De Raad van Commissarissen (RvC) van Vidomes is eind augustus 2017 een intern feitenonderzoek gestart naar het handelen van Klaas Franken, één van de bestuurders van Vidomes. Aanleiding voor het onderzoek was een melding van de heer Franken aan de RvC dat hij betrokken is bij een strafrechtelijk onderzoek van de IOD-ILT, gericht op de periode 2014-2015. In deze periode werkte de heer Franken van januari tot september 2014 op interim-basis als financieel manager bij Vidomes.

Gedurende het intern feitenonderzoek is de heer Franken door de RvC geschorst.

Uitkomst intern onderzoek
Op grond van dit intern feitenonderzoek van de RvC is komen vast te staan dat de heer Franken in deze periode in twee gevallen zogenaamde aanbrengfees heeft bedongen. Deze vergoedingen heeft hij bedongen voor het aandragen van personen die als interimmer een opdrachtrelatie met Vidomes zijn aangegaan. De heer Franken heeft Vidomes daarvan in beide gevallen niet op de hoogte gesteld. Toen niet en later ook niet bij zijn aantreden als bestuurder.

Deze feiten hebben betrekking op de periode 2014-2015 toen de heer Franken van januari tot september 2014 bij Vidomes werkzaam was als interim manager Financiën. De feiten hebben geen betrekking op de periodes daarna toen hij bij Vidomes werkzaam was als interim directeur Waardesturing & Bedrijfsvoering (vanaf 1 mei 2015) en aansluitend als bestuurder (vanaf 1 april 2016).

Ontslag genomen
De RvC is van oordeel dat de heer Franken hiermee niet transparant, en daarmee verwijtbaar, heeft gehandeld. Daardoor is het vertrouwen vanuit de Raad in de heer Franken verloren gegaan. De heer Franken heeft daarop zelf per direct ontslag genomen als bestuurder van Vidomes.

Heeft u vragen?
Dan kunt u contact opnemen met Hans van Sonderen, voorzitter Raad van Commissarissen van Vidomes, via j.vansonderen@vidomes.nl.

Bent u van de pers?
Wendt u zich dan tot Gerda van der Schaaf, senior communicatieadviseur, via 06 - 50 80 36 87 of g.vanderschaaf@vidomes.nl.