Heeft u al een inboedelverzekering?

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. De spullen in en rond uw woning kunnen beschadigen door bijvoorbeeld brand, storm, lekkage of diefstal. Schade aan uw spullen is niet alleen vervelend, het kan ook tot hoge kosten leiden. Met een inboedelverzekering zorgt u ervoor dat uw (kostbare) spullen goed verzekerd zijn. Heeft u nog geen inboedelverzekering? Dan raden wij u aan deze te nemen.

U bent zelf verantwoordelijk voor schade aan uw inboedel

Schade aan uw spullen door inbraak, brand, storm of water is niet altijd te voorkomen. Dan is het fijn als u goed verzekerd bent. In de meeste gevallen herstellen wij de schade aan uw woning. Schade aan uw spullen en inrichting (inboedel) is voor uw eigen rekening. Deze schade kunt u claimen via uw inboedelverzekering. Onder uw inboedel vallen bijvoorbeeld uw meubels, gordijnen, elektrische apparatuur, sieraden en andere kostbare bezittingen.

Vidomes is verantwoordelijk voor uw woning. Heeft u bijvoorbeeld een lekkende kraan, dan repareren wij deze. Maar als de lekkage schade heeft veroorzaakt aan uw vloerbedekking, dan valt deze schade onder uw inboedelverzekering. Het is daarom erg belangrijk om zelf een goede inboedelverzekering af te sluiten. Daarmee voorkomt u dat u zelf voor de kosten opdraait.

Claim schade aan uw eigendommen altijd eerst bij uw eigen inboedelverzekering

Ook als bijvoorbeeld Vidomes verantwoordelijk is voor de ontstane schade. In dat geval kan uw inboedelverzekeraar de schade (dagwaarde) op ons verhalen.

Vergoedt uw verzekering de schade niet? En vindt u dat Vidomes aansprakelijk is voor de schade? Dan kunt u als volgt een claim bij ons indienen:

  • Vul het schadeformulier in via Mijn Vidomes.
  • Vermeld in het formulier duidelijk welke schade u heeft en wat de oorzaak is.
  • Voeg foto’s van de schade, eventuele aankoopnota’s van beschadigde spullen en andere bewijsstukken toe.
  • Stuur ook de schriftelijke afwijzing van uw eigen inboedelverzekering mee, waarin staat dat zij de schade niet vergoeden.

We beoordelen eerst of we de claim in behandeling nemen. Is Vidomes inderdaad aansprakelijk? Dan vergoeden we de daadwerkelijke schade tegen dagwaarde.