Vertalen / Translate

Onze eerste elektrische poolauto’s op weg!

Vanaf 31 mei kunt u twee elektrische poolauto’s van Vidomes op de weg tegenkomen. Dit zijn de eerste elektrische auto’s die onze medewerkers gebruiken voor afspraken in de wijk.

Daphne Braal en Klaas Franken, bestuurders van Vidomes, maakten op 31 mei een proefrit. Elektrisch rijden, onderdeel van het programma ‘Duurzaam werken’, volgt uit de nieuwe duurzaamheidsvisie van Vidomes.

De nieuwe poolauto’s van Vidomes zijn 100% elektrisch. De stroom die nodig is om de poolauto’s op te laden wordt, net als alle stroom die we op ons hoofdkantoor gebruiken, opgewekt door windmolens. Dat betekent dat de auto’s geen CO2, stikstof en fijnstof uitstoten. Dat vinden we belangrijk, omdat wij zo het milieu minder belasten. De auto’s kunnen ongeveer 400 kilometer rijden zonder op te laden: zeer geschikt voor de korte afstanden naar de wijken waar Vidomes woningen heeft. 

Duurzaam onderweg naar 2050
Als maatschappelijk betrokken organisatie wil Vidomes graag haar bijdrage aan duurzaamheid leveren. Daarom hebben we tot 2050 een aantal duurzaamheidsambities opgesteld, met als eindbestemming: zorgen voor goed en betaalbaar wonen zónder belasting van het milieu. Dat betekent dat duurzaamheid een rol speelt bij alle afwegingen die we maken over wonen, bouwen, beheren én werken. Dit zijn dan ook de vier focuspunten uit onze nieuwe duurzaamheidsvisie. Bij 'Duurzaamheid' leest u hier meer over. Op dit moment werken we een programma uit om de visie te realiseren. De elektrische poolauto’s passen daar goed bij.

Onze duurzaamheidsambities in beeld
(klik op de afbeelding voor de pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht