Start sloop Van der Goesstraat en Van Schuijlenburchstraat Delft

- PERSBERICHT -

Woningcorporatie Vidomes gaat de vier blokken aan de Van der Goesstraat en de Van Schuijlenburchstraat in Delft slopen. BAM Wonen startte onlangs met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van de 86 maisonnettewoningen. Op dezelfde locatie wil de corporatie nieuwe sociale huurwoningen terugbouwen: 68 appartementen en 23 eengezinswoningen.

Op 4 maart zijn de voorbereidingen gestart
Er zijn hekken om het complex geplaatst, en er is begonnen met het verwijderen van asbest uit de woningen. Ook de nutsbedrijven gaan aan de slag om voorzieningen voor gas, water en elektra te verwijderen. Als dit gebeurd is, kan het slopen van de blokken beginnen. Vidomes verwacht dat dit na de zomer van 2019 is afgerond.

Energiezuinige nieuwbouw
Passend bij het beleid van de gemeente Delft en van Vidomes komt er een gevarieerd woningaanbod terug: eengezinswoningen en 2-, 3-, en 4-kamerappartementen. Alle 91 woningen worden energiezuinig gebouwd. Ze worden goed geïsoleerd en er komt een warmtepomp in de bodem waardoor ze ‘van het gas af’ gaan. Ook komen er zonnepanelen op het dak. Duurzame oplossingen zoals een slimme waterberging, groene erfafscheiding en vleermuiskasten maken de verduurzaming compleet. 

De appartementen worden ‘levensloopbestendig’
Dit betekent dat huurders - ook als ze minder mobiel zijn - langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Een belangrijk punt voor gemeente en Vidomes, omdat de vraag naar levensloopbestendig wonen toeneemt door de vergrijzing en extramuralisering.

Er ligt op dit moment een voorlopig nieuwbouwplan
Dit houdt in dat de ruimtelijke procedures - wijziging van het bestemmingsplan en een gecoördineerde omgevingsvergunning - nog niet zijn afgerond. Zodra dit wel het geval is, plant Vidomes de uitvoering van de nieuwbouw aan de Van der Goes- en Van Schuijlenburchstraat.