Unieke samenwerking met bewoners en studenten

In de tweede helft van 2020 heeft een grote groep 3e jaars studenten van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling van de Haagse Hogeschool een onderzoek uitgevoerd naar de energietransitie in de wijk Tanthof in Delft. Deze opdracht hadden we samen met de Bewonersvereniging Heel Tanthof Delft (BHTD) bij de hogeschool uitgezet, een unieke samenwerking!

Resultaat: een roadmap
Welke aanpassingen aan de woning zijn slim om nu te doen? Wat kan later? Hoe voorkomen we dat verbeteringen voor niks zijn uitgevoerd? Deze en meer vragen zijn tijdens het onderzoek gesteld en in kaart gebracht. In verschillende groepjes hebben de studenten vervolgens een ‘roadmap energietransitie’ opgesteld en eind 2020 opgeleverd. Hierin geven zij per type woning aan welke maatregelen genomen kunnen worden, inclusief een logische volgorde.

In het onderzoek komt heel duidelijk naar voren dat de belangen en dilemma’s voor zowel particulieren als voor ons als corporatie veel met elkaar overeen komen.

Vaker samenwerken met bewonersverenigingen 
Op een prettige manier hebben we samengewerkt met de bewonersvereniging BHTD. Daarom willen we in de toekomst vaker met bewonersverenigingen optrekken en met hen samenwerken op andere thema’s. Zo blijven het verschil maken.

Bij de start van hun onderzoek kregen de studenten, tijdens een wijkrondleiding, een inkijkje van de corporatiebranche.