Vidomes & datalek Log4j

Misschien heeft u al gelezen over het datalek in Log4J. De afgelopen dagen is het overal in het nieuws. Wereldwijd zijn veel bedrijven druk bezig met het controleren en veiligstellen van hun omgevingen en online diensten. Ook Vidomes heeft een grondige analyse gedaan samen met haar ICT-partners. Gelukkig zijn er tot nu toe geen risico’s naar voren gekomen.

Mijn Vidomes is veilig
Voor u als huurder is het goed om te weten dat onze website, Mijn Vidomes en onze online diensten niet getroffen zijn. Dit betekent dat u hier zonder risico gebruik van kunt maken. Ook zijn onze andere (interne) systemen veilig en kunnen we onze dienstverlening gelukkig zonder problemen voortzetten.

Meer over Log4J
Log4J is een wereldwijd veel gebruikte software. Onder andere de populaire game Minecraft, virusscanner McAfee en de streamingdienst Netflix maken gebruik van Log4J. Afgelopen zaterdag (11 december 2021) heeft het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) een officiële waarschuwing uitgebracht over een ‘ernstige kwetsbaarheid’. Via dit lek kunnen hackers toegang krijgen tot bedrijfssystemen en hier misbruik van maken. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van ransomware. Er is inmiddels een update uitgebracht van Log4J om het lek te dichten. Bedrijven die de software in gebruik hebben zijn dit met spoed aan het doorvoeren.

Meer informatie over Log4J leest u op de website van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).