Vertalen / Translate

Voorbereidingen getroffen sloop Rijswijkse Idenburglaan

- PERSBERICHT -

Woningcorporatie Vidomes sloopt de 30 woningen aan de Rijswijkse Idenburglaan. Hier komen 42 nieuwe en energiezuinige sociale huurwoningen voor terug. Dit worden allemaal eengezinswoningen: een woningtype waar grote behoefte aan is in de gemeente Rijswijk.

Sloop vanaf april
Inmiddels hebben de laatste bewoners van de Idenburglaan hun huis verlaten, en zijn er bouwhekken om het terrein geplaatst. In de komende periode onderzoeken we de woningen op asbest. Ook verwijderen wij al het groen - als bomen en struiken - en de nutsleidingen voor bijvoorbeeld gas, water en electra. Aannemer Boele en van Eesteren is de partij die de sloop van de woningen op zich neemt. Dit staat gepland vanaf de maand april.

De nieuwe woningen worden allemaal ‘Nul op de Meter’
Dit betekent dat een woning net zoveel energie opwekt dan hij verbruikt. De woningen aan de Idenburglaan krijgen geen gasaansluiting meer. En op alle daken komen zonnepanelen om de energie op te wekken die nodig is voor het verbruik. 

Woningen staan er in juli 2020
Als alles volgens planning gaat, start Boele en van Eesteren in juni met de bouw van de 42 energiezuinige eengezinswoningen, en staan de woningen er in juli 2020.

Terug naar overzicht