Woningruil via Woonnet Haaglanden

De woningnood in regio Haaglanden is hoog. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn lang. Daarom biedt Woonnet Haaglanden huurders nu de mogelijkheid om van woning te ruilen. Om zo woningzoekenden ook op een andere manier te helpen bij hun zoektocht naar een passende woning.

Huurt u bij één van de bij Woonnet Haaglanden aangesloten woningcorporaties?

Dan kunt u van deze mogelijkheid gebruikmaken. Wilt u dichter bij uw werk wonen? Heeft u extra of juist minder ruimte nodig? Of woont u liever in een andere wijk? Dan biedt woningruil misschien een oplossing.

Niet per se bij dezelfde corporatie

Woningruil zelf is niet nieuw. Maar voorheen moesten huurders zelf op zoek naar een geschikte kandidaat om een woning mee te ruilen. Op woonnet-haaglanden.nl kunnen huurders een aanvraag indienen voor woningruil. Gaat de woningcorporatie akkoord? Dan plaatsen zij de woningruiladvertentie op Woonnet Haaglanden. Huurders die hun woning willen ruilen hoeven niet van dezelfde corporatie een woning te huren.

Om rekening mee te houden

Zoals ook bij reguliere woningadvertenties, gelden ook bij woningruil bepaalde regels. Denk bijvoorbeeld aan voorwaarden voor huishoudgrootte, inkomen en eventueel leeftijd. Om te kunnen ruilen moeten beide huurders ingeschreven staan als woningzoekende bij Woonnet Haaglanden. Daarnaast moeten de (inkomens)gegevens op de inschrijving actueel zijn en er mag geen huurschuld zijn. Ook aan de woning worden eisen gesteld. Zo moet de woning in goede staat zijn, heeft de huidige bewoner geen medische aanpassingen laten aanbrengen en moeten eventuele beschadigingen worden gerepareerd voordat de ruil plaatsvindt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, over hoe een woningruil tot stand komt en waar u aan moet voldoen? Kijk dan op woonnet-haaglanden.nl/woningruil.