Woonbond roept huurders op tot claim bij Belastingdienst

In mei kende de rechter een schadevergoeding toe aan een huurder. Deze huurder stelde de Belastingdienst aansprakelijk voor het onrechtmatig verstrekken van inkomensgegevens aan de verhuurder. Van 2013 tot april 2016 ontbrak de basis hiervoor in de wet. Bij de huurverhogingen van 2016 en later zijn de gegevens wel rechtmatig verstrekt, omdat de wet toen is aanpast.

Vóór 1 juli 2018
De Woonbond roept huurders op om vóór 1 juli 2018 een claim in te dienen bij de Belastingdienst. Heeft u in 2013 een inkomensafhankelijke huurverhoging gehad? Dan is het van belang om de brief vóór 1 juli te versturen, omdat de verjaring van een dergelijke vordering vijf jaar is.

Om de claim in te dienen moet u een specificatie van de huurverhoging overleggen voor de jaren 2013, 2014 en 2015. Onze huurders die de betreffende brieven niet meer hebben, kunnen een kopie bij ons opvragen. Stuur een kort verzoek met uw naam en adres naar: huuraanpassing@vidomes.nl.

Alleen voor huurders met een inkomen vanaf €33.600 p/j
Het indienen van deze claim is alleen voor huurders met een inkomen vanaf € 33.600,- per jaar die een extra huurverhoging kregen. Dit rekenmodel van de Woonbon geeft een indicatie of u kans maakt met een claim. Of huurders daadwerkelijk geld gaan ontvangen, hangt af van of de Belastingdienst in hoger beroep gaat en wat de uitkomst daarvan is.

Meer informatie op de site van de Woonbond
Op de website van de Woonbond vindt u uitgebreide informatie. Waaronder een modelbrief voor de aanvraag van schadevergoeding.

Terug naar overzicht