Huurcommissie

Heeft u als huurder een meningsverschil met ons? En komen we er samen niet uit? Dan kunt u de Huurcommissie inschakelen. De Huurcommissie is een onafhankelijke landelijke commissie. Zij bepaalt wie er gelijk heeft.

Veel gevraagd over Huurcommissie

Kan ik bezwaar maken tegen de puntentelling van mijn woningwaardering?

Ja, dat kan. Denkt u dat de puntentelling van uw woningwaardering niet klopt? U kunt op de website van de Huurcommissie een huurprijscheck doen.

Heeft u de huurprijscheck gedaan? En verschilt het aantal punten van de puntentelling van Vidomes? Neem dat contact met ons op. Wij kijken graag voor u waar het verschil in zit. Als het nodig is, maken wij met u een afspraak om uw woning opnieuw te beoordelen op het aantal punten. Een aanpassing in de puntentelling van uw woning leidt niet automatisch tot een aanpassing van de huurprijs. De huurprijs wordt alleen aangepast als de huurprijs boven de maximale huurprijs voor uw woning uitkomt.

Ik ben het niet eens met de huurprijs van mijn nieuwe woning. Wat kan ik doen?

U kunt eerst bij ons om huurverlaging vragen. Stuur ons een brief of e-mail waarin u aangeeft dat u huurverlaging wilt en waarom. Daarna nemen wij een beslissing. Bent u het dan niet eens met onze beslissing? Of krijgt u geen reactie? Dan kunt u bij de Huurcommissie terecht. Kijk voor meer informatie op de website van de Huurcommissie.

Wat zijn de kosten als ik de Huurcommissie inschakel?

Voor de procedure bij de Huurcommissie betaalt u € 25,- aan kosten. Dit bedrag betaalt u als voorschot bij het indienen van uw bezwaar. Als u gelijk krijgt, dan ontvangt u het bedrag terug.

Wanneer kunt u niet terecht bij de Huurcommissie?

De Huurcommissie doet geen uitspraak over bijvoorbeeld woonboten, bedrijfsruimten of recreatiewoningen. Heeft u vragen over het huurcontract of huurtoeslag, dan kunt u terecht op

de website van de Rijksoverheid

.

Wanneer kan ik terecht bij de Huurcommissie?

Bent u niet tevreden over het onderhoud aan uw woning, de verhoging van de huurprijs of de hoogte van de servicekosten? Neem dan eerst contact met ons op. Wij zoeken graag samen naar een oplossing. Komen we er met elkaar niet uit? Dan kunt u bij de Huurcommissie terecht.

Maar let op: u moet zich wel houden aan de uitspraak van de Huurcommissie of binnen 8 weken na het verzenden van de uitspraak naar de rechter stappen. Kijk voor meer informatie op de website van de Huurcommissie.

Zie ook

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag