Huurtoeslag

Uw huur is te hoog in verhouding tot uw inkomen? Dan komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag. U vraagt huurtoeslag aan bij de Belastingdienst.

Veel gevraagd over Huurtoeslag

Hoe ontvang ik huurtoeslag?

Algemeen

De Belastingdienst keert uw huurtoeslag uit. U ontvangt het bedrag op uw eigen rekening.

De huur van mijn woning is verhoogd door een woningverbetering. Hoe wordt de huurtoeslag aangepast?

Algemeen

Als u de nieuwe huurprijs via belastingdienst.nl/toeslagen doorgeeft, passen zij uw huurtoeslag aan. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 05 43. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.‚Äč

Hoe geef ik wijzigingen door die belangrijk zijn voor de huurtoeslag?

Algemeen

Zijn er wijzigingen in de samenstelling van uw gezin? Of verandert uw inkomen of dat van uw medebewoner? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door via belastingdienst.nl/toeslagen. U kunt ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 05 43. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Kan ik hulp krijgen bij het aanvragen van huurtoeslag?

Algemeen

Ja, u kunt hiervoor contact opnemen met de Belastingtelefoon: 0800 - 05 43.

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?

Algemeen

Huurtoeslag vraagt u aan via belastingdienst.nl/toeslagen. U kunt ook gratis bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 05 43. Houd uw Burgerservicenummer bij de hand. Dit nummer staat op uw paspoort, loonstrook en rijbewijs.

Kom ik in aanmerking voor huurverlaging als ik voor het eerst huurtoeslag aanvraag?

Algemeen

Betaalt u een rekenhuur (= huurprijs van uw woning inclusief subsidiabele servicekosten) van meer dan € 808,06 per maand en ontvangt u nu geen huurtoeslag, maar wilt u deze wel aanvragen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een huurverlaging tot het huurbedrag van € 808,06 per maand.  

Vul op de website van de Belastingdienst uw gegevens in. Vul dan bij kale huur een bedrag in van € 808,06 en bij servicekosten een bedrag van € 0,-. U ziet dan direct of u voor huurtoeslag in aanmerking komt. Als blijkt dat u voor huurtoeslag in aanmerking komt, neem dan contact met ons op via huuraanpassing@vidomes.nl. Vergeet dan niet de volgende gegevens in de mail te zetten: uw adres, uw huidige bruto maandinkomen en het bruto maandinkomen van uw eventuele partner.

Let op: woont u met 1 of 2 personen in een grote woning (woning met vier of meer kamers)? Dan krijgt u misschien geen huurverlaging. Neem daarom eerst contact met ons op via het contactformulier of mail naar huuraanpassing@vidomes.nl. We bespreken dan met u of u wel of niet in aanmerking komt voor huurverlaging.

Kan ik huurtoeslag krijgen?

Algemeen

Als u wilt weten of u recht heeft op huurtoeslag kunt u een proefberekening maken op belastingdienst.nl/toeslagen. U kunt voor advies ook bellen met de Belastingtelefoon: 0800 - 05 43.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag