Huur opzeggen

Uw huur kunt u op elke werkdag van de maand opzeggen. Doe dit wel minimaal één maand van tevoren. U regelt uw huuropzegging direct online via het formulier op deze pagina. U ontvangt een bevestiging met de einddatum van uw huurovereenkomst. U vindt hierin ook de data van de voor- en eindcontrole.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik kan niet aanwezig zijn bij de controle, kan ik iemand in mijn plaats sturen?

Ja, u kunt iemand machtigen om namens u aanwezig te zijn. Vult u daarvoor het machtigingsformulier in.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

U ontvangt van de opzichter een rapport met uw meterstanden. U geeft uw meterstanden zelf online door aan uw water- en energieleveranciers.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Ja, in de meeste gevallen kan dat wel. Vult u hiervoor het contactformulier in.

Mijn echtgenoot / geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Gecondoleerd met het verlies van uw partner of huisgenoot. Upload het ondertekende formulier 'verzoek naamswijziging omdat (mede)huurder is overleden' met de documenten via het contactformulier op www.vidomes.nl/contact.

Heeft u geen e-mail?
Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft 

Als u ook uw hoofdverblijf heeft in de woning, dan zetten wij de huurovereenkomst over op uw naam. In het formulier leest u welke papieren wij van u nodig hebben. U wordt de enige huurder en krijgt alle rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. U krijgt hiervan schriftelijk een bevestiging. Bewaar die bij uw huurovereenkomst.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

U kunt uw spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder tot aan de eindcontrole. De nieuwe huurder is niet verplicht iets van u over te nemen. De overname legt u vast in de overnameverklaring. U levert één ondertekend exemplaar in bij de eindcontrole. De overname en eventuele betalingen daarvoor regelt u zelf met de nieuwe huurder. Wij hebben hier geen rol in.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat kan opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beiden voor de opzegging.

Mijn partner en ik gaan scheiden / uit elkaar. Welke gevolgen heeft dat voor de huurovereenkomst?

Door het huwelijk of een geregistreerd partnerschap bent u beiden huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit.

Daarna kunt u ons vragen de naam op de huurovereenkomst te wijzigen. Upload daarvoor het - door beiden - ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het algemeen contactformulier. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen.

Heeft u geen e-mail?
Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft.

Ik wil de huur opzeggen van iemand die is overleden. Hoe doe ik dat?

U kunt de huur opzeggen via het 

formulier 'Huur opzeggen bij overlijden'

. Dit kan op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal één maand.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

Als u verhuist is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat. In de brochure Zo laat u de woning netjes achter leest u hoe u dat doet.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke werkdag van de maand uw huur opzeggen. Daarbij geldt de wettelijke opzegtermijn van minstens één maand.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Staat de huurovereenkomst op beide namen? Dan heeft u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Geef de wijziging aan ons door.

Upload het ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het algemeen contactformulier.

Heeft u geen e-mail?
Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Ja, dit kan zolang woning nog niet doorverhuurd is. U kunt dit schriftelijk bij ons melden via het algemeen contactformulier.

Hoe zeg ik mijn huur op?

U zegt de huur op via het formulier 'Huur opzeggen'. Dat kan op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal één maand.

Het kan ook gebeuren dat u de huur van een overleden familielid, vriend of kennis wilt opzeggen. Dan kunt u opzeggen via het

formulier 'Huur opzeggen bij overlijden'

.

Zie ook

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag