Starten met huren

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Per e-mail of telefonisch plannen we een afspraak voor de ondertekening van de huurovereenkomst en een afspraak voor de overhandiging van de huissleutels.

We proberen de afspraken op dezelfde dag te plannen. Helaas lukt dat niet altijd. Is de woning direct beschikbaar? Dan plannen we de afspraak meteen op dezelfde dag of de volgende dag.

Veel gevraagd over Starten met huren

Wanneer teken ik de huurovereenkomst voor mijn nieuwe woning?

Vidomes maakt een afspraak met u voor het ondertekenen van de huurovereenkomst en opleverinspectie.

Wanneer betaal ik mijn 1e huur?

Nadat u de 1e verhuurnota van ons ontvangen heeft. Deze ontvangt u tijdens het tekenen van het contract.

Ik wil de sleuteluitreiking van mijn nieuwe woning verplaatsen. Kan dat?

Soms kan de sleuteluitrijking later plaatsvinden. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier. De ingangsdatum van de huurovereenkomst en de huurbetaling verandert niet.

Ik heb een woning toegewezen gekregen, maar nu wil ik de woning toch niet accepteren. Wat nu?

Er zijn 2 situaties mogelijk:

  1. Heeft u de huurovereenkomst nog niet ondertekend? Dan kunt u de woning alsnog afzeggen. U behoudt wel uw inschrijfduur.
  2. Heeft u de huurovereenkomst al ondertekend? Dan gelden de regels voor een huuropzegging en verliest u uw inschrijfduur.

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Ja, geef binnen 5 dagen na de verhuisdatum uw nieuwe adres door aan de gemeente. Dit doet u bij de gemeente van uw nieuwe woonadres. U kunt dit ook regelen via de website van die gemeente. De gemeente neemt uw nieuwe gegevens op in de basisadministratie (GBA). U wordt automatisch uitgeschreven op het adres waar u eerst woonde. Daar hoeft u dus niks extra's voor te regelen.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?

Tijdens de oplevering loopt onze opzichter/ verhuurconsulent samen met u door de woning. Hij noteert bijzonderheden in een opleverrapport. Ook maakt hij afspraken met u over mogelijke nog uit te voeren werkzaamheden.

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Stuur de post terug naar de afzender. Streep hiervoor het adres door en schrijf 'retour afzender' op de enveloppe. Een postzegel is niet nodig. In verband met de privacy geven wij het nieuwe adres van de vertrokken bewoner niet door.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag