Starten met huren

Gefeliciteerd met uw nieuwe woning! Per e-mail of telefonisch plannen we een afspraak voor de ondertekening van de huurovereenkomst, opleverrapport en voor de overhandiging van de huissleutels. Dit vindt allemaal plaats in 1 afspraak op ons wijkkantoor.

Veel gevraagd over Starten met huren

Wanneer teken ik de huurovereenkomst voor mijn nieuwe woning?

Algemeen

Vidomes maakt een afspraak met u voor het ondertekenen van de huurovereenkomst en de sleuteloverdracht. Dit vindt plaats op het wijkkantoor.

Wanneer betaal ik mijn eerste huur?

Algemeen

Nadat u de eerste verhuurnota van ons heeft ontvangen. U ontvangt een e-mail met daarin een betaallink.
De huur maakt u aan ons over voordat u de huurovereenkomst tekent.

Ik wil de sleuteluitreiking van mijn nieuwe woning verplaatsen. Kan dat?

Algemeen

Soms kan de sleuteluitrijking later plaatsvinden. Neem hiervoor contact op met de Verhuurconsulent. De ingangsdatum van de huurovereenkomst en de huurbetaling verandert niet.

Ik heb een woning toegewezen gekregen, maar nu wil ik de woning toch niet accepteren. Wat nu?

Algemeen

Er zijn 2 situaties mogelijk:

  1. Heeft u de huurovereenkomst nog niet ondertekend? Dan kunt u de woning alsnog afzeggen. U behoudt wel uw inschrijfduur.
  2. Heeft u de huurovereenkomst al ondertekend? Dan gelden de regels voor een huuropzegging en verliest u uw inschrijfduur.

Moet ik mij inschrijven bij de gemeente?

Algemeen

Ja, geef binnen 5 dagen na de verhuisdatum uw nieuwe adres door aan de gemeente. Dit doet u bij de gemeente van uw nieuwe woonadres. U kunt dit ook regelen via de website van die gemeente. De gemeente neemt uw nieuwe gegevens op in de basisadministratie (GBA). U wordt automatisch uitgeschreven op het adres waar u eerst woonde. Daar hoeft u dus niks extra's voor te regelen.

Wat gebeurt er tijdens de oplevering van mijn nieuwe woning?

Algemeen

Na het ondertekenen van de huurovereenkomst neemt de Verhuurconsulent het opleverrapport met u door. Dit gebeurt op het wijkkantoor.

Wat doe ik met de post van de vorige bewoner?

Algemeen

Stuur de post terug naar de afzender. Streep hiervoor het adres door en schrijf 'retour afzender' op de enveloppe. Een postzegel is niet nodig. In verband met de privacy geven wij het nieuwe adres van de vertrokken bewoner niet door.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag