100 jaar is een feestje waard!

2021 is een bijzonder jaar voor Vidomes. We vieren niet alleen ons 100-jarig bestaan, we leveren ook nog eens 175 nieuwbouwwoningen op. Daar zijn we heel trots op. Tegelijkertijd beseffen we ook dat niet iedereen dit jaar wat te vieren heeft. Sommige huurders zitten door de coronacrisis in de schulden. Graag vertel ik u meer over ons jubileum, onze nieuwbouw én over een mogelijke oplossing bij financiële problemen.

Een feestje van ons allemaal
Op 13 april bestond Vidomes precies een eeuw. Ter ere daarvan hebben we een jubileummagazine uitgegeven dat ook voor u digitaal beschikbaar is op onze website: vidomes.nl/100jaar. In dit magazine vertellen trouwe Vidomes-huurders over hoe het vroeger was. U ontdekt de ontstaansgeschiedenis van woningcorporaties, leest het interview met de Huurdersraad en maakt kennis met Vidomes-medewerkers die vertellen over hun werk. En houdt u van puzzelen? Met de Woordzoeker maakt u kans op een cadeaubon!

Wie 100 jaar is, trakteert. Daarom brengen we dit jaar een bezoekje met bloemen aan alle huurders die in 2021 – heel bijzonder – 100 jaar worden of zijn geworden. Voor onze jongste ‘huurders’ houden we een ontwerpwedstrijd. Wie een droomslaapkamer bedenkt, maakt kans op een Ikea-tegoedbon van € 750,- én een advies van een interieurspecialist. En zo hebben we nog meer verrassingen. Maar die houden we nog even geheim.

Nieuwbouwprojecten om blij van te worden
Ook de oplevering van nieuwbouwwoningen is een feestje waard. Onlangs mocht ik de sleutel overhandigen aan de eerste bewoners van een eengezinswoning aan de Van Alkemadestraat in Delft. Een week later stond ik voor een eerste sleuteluitreiking aan het Rijnlandpad in Leidschendam-Voorburg. Een prachtig complex met levensloopbestendige appartementen voor 55-plussers. Later dit jaar volgt nog de oplevering van appartementen aan de Schoemakerplantage in Delft. Als we huurders zo blij zien met hun nieuwe woning, dan motiveert ons dat enorm om ons keihard te blijven inzetten voor meer sociale nieuwbouw.

Uw huur blijft gelijk of gaat omlaag
U begrijpt dat we blij worden als we huurders kunnen helpen aan een andere woning. Tegelijkertijd maken we ons zorgen. Want door de coronacrisis hebben veel huurders het zwaar gekregen. De regering heeft daarom besloten dat uw huur dit jaar niet omhoog gaat. Voor huurders die een hoge huur betalen en een laag inkomen hebben, komt er huurverlaging.

Dat is goed nieuws, maar daar is niet iedereen mee geholpen. Bent u bijvoorbeeld door corona uw baan kwijtgeraakt? Of bent u slachtoffer van de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan heeft u mogelijk betalingsproblemen. Neemt u dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen wat we kunnen doen. Juist dát mag u ook verwachten van een woningcorporatie die al 100 jaar bestaat.

Daphne Braal
Bestuurder