Bedankdag voor onze bewonerscommissies

Op zaterdag 30 september organiseerde Vidomes voor het eerst een ‘Bedankdag’. Deze dag bedankten wij alle leden van onze bewonerscommissies voor hun inzet in het afgelopen jaar.

125 gasten
Om 12 uur opende onze bestuurder Daphne Braal de dag. Zij zette alle aanwezige bewoners in het zonnetje en ging in op de rol van de betrokken bewoners. De bewonerscommissies zijn de ogen en oren in de wijk. Het is belangrijk om goed te blijven samenwerken en met elkaar in gesprek te blijven. Daarna brachten 2 dubbeldeksbussen de ruim 125 gasten naar de Hoogkamerlaan in Rijswijk en de Burgemeester Velthuijsenlaan in Leidschendam.

Logeerwoningen
In de Hoogkamerlaan is Vidomes gestart met een groot onderhoudsproject. Hierbij worden de woningen ook energiezuiniger gemaakt. De gasten konden een woning bekijken die voor de werkzaamheden van binnen was gesloopt. Op een ander adres konden ze zien hoe de woning er na de werkzaamheden uit gaat zien. Onder het genot van een smoothie gaf Vidomes uitleg over het gebruik van logeerwoningen. Bewoners die tijdens de werkzaamheden niet in hun huis willen of kunnen blijven kunnen hier gebruik van maken.

Samen nadenken over de toekomst
De bewonerscommissie van de Burgemeester Velthuijsenlaan stond klaar om hun project ‘Doe Mee’ uit te leggen en de resultaten te laten zien. Een project waar bewoners en Vidomes samen nadenken over de toekomst van 270 woningen in Leidschendam.

Tijdens de busritten werd de kennis over Vidomes in het algemeen en de volkshuisvesting getest. De meegereisde acteurs en ambassadeurs Sophie en Daniel gaven daar een leuk tintje aan. De winnaars gingen naar huis met een heerlijke rookworst. Dit zorgde natuurlijk voor de nodige hilariteit.

Nieuwe ruimte Huurdersraad Vidomes
Als laatste vertrokken beide bussen naar de nieuwe kantoorruimte van de Huurdersraad in Zoetermeer. Voorzitter Sylvie Seubert opende de ruimte officieel met een glas bubbels. Alles onder begeleiding van een enthousiast Shanty koor. De uitsmijter van de dag was het door Sophie en Daniel gecomponeerde en gezongen bedanklied.

Om 17:30 uur was de dag afgelopen. Wij danken iedereen hartelijk voor hun aanwezigheid!