Zoetermeer: 1 loket voor voorrangsverklaringen

Heeft u dringend andere woonruimte nodig? Dan kunt u in sommige gevallen een voorrangsverklaring (ook wel urgentieverklaring genoemd) aanvragen. In Zoetermeer centraliseren de woningcorporaties vanaf 1 oktober 2017 de aanvragen voor een voorrangsverklaring. Iedereen kan dan voortaan een aanvraag indienen bij woningcorporatie De Goede Woning.

1 loket
Woningcorporatie De Goede Woning gaat alle aanvragen behandelen. Ook als u een woning huurt bij Vidomes, Vestia of een particuliere verhuurder, of als u een eigen woning bezit, dient u uw aanvraag in bij De Goede Woning. Met een voorrangsverklaring kunt u op www.woonnet-haaglanden.nl met voorrang op andere woningzoekenden op sociale huurwoningen reageren.

Alle aanvragen die vóór 1 oktober 2017 bij Vidomes binnenkomen, nemen we zelf nog in behandeling. Aanvragen na 1 oktober sturen wij door aan De Goede Woning.

Komt u in aanmerking?
U kunt vooraf controleren of u in aanmerking komt voor een voorrangsverklaring. Vul op de website van de gemeente Zoetermeer de vragenboom in. Is de uitslag positief? Dan dient u via woningcorporatie De Goede Woning een aanvraag in. Hoe dat precies gaat, leest u op de website van De Goede Woning.

Meer informatie over de voorrangsverklaring?
Kijk op de pagina met veelgestelde vragen. Daar vindt u bijvoorbeeld ook informatie over hoe u een voorrangsverklaring aanvraagt in andere gemeenten.