Beperk water- en hitteoverlast

Ons klimaat verandert. Zo hebben we ‘s zomers steeds vaker te maken met hevige regenbuien, langere periodes van droogte en meer hittedagen. Dat zorgt voor wateroverlast en overstromingen in woonwijken en tuinen, voor grondverzakkingen en voor te hete woningen. Gelukkig zijn er oplossingen waarbij Vidomes, gemeenten en waterschappen een belangrijke rol spelen. Maar ook zelf kunt u wat doen om de water- en hitteoverlast te beperken. 

Wat Vidomes doet tegen water- en hitteoverlast

Vidomes houdt rekening met klimaatverandering. Zo bouwen we klimaatbestendigere woningen, isoleren we ze om warmte buiten te houden en verzinnen we oplossingen om wateroverlast te voorkomen. Een mooi voorbeeld zijn de in 2021 opgeleverde woningen aan de Van Schuijlenburch- en Van Alkemadestraat in Delft. Onder het achterpad hebben we een waterberging aangelegd die regenwater opvangt. Loopt deze bij een hoosbui vol, dan stroomt het water direct weg naar de riolering.

Ook bij de (her)inrichting van gemeenschappelijke tuinen spelen we in op de klimaatverandering. Minder tegels en meer groen zorgen namelijk voor een betere afwatering en een koelere omgeving. Met deze maatregelen dragen wij bij aan een prettiger leefklimaat in wijken en buurten.

Wat u zelf kunt doen om water- of hitteoverlast te beperken?

Op veel plekken in en om uw woning kunt u als huurder wat doen tegen water- of hitteoverlast. In drie video’s leggen we uit wat u precies kunt doen.

  1. Wilt u de hitte in uw woning beperken? Bekijk dan onze video met tips.
  2. Wilt u uw tuin toekomstbestendig en duurzaam inrichten? Bekijk dan onze video met tips.
  3. Wilt u uw balkon toekomstbestendig en duurzaam inrichten? Bekijk dan onze video met tips.

Informatie

Wilt u meer weten over wonen in de toekomst? Op deze pagina leest u hier meer over.