Nieuwe app helpt leefbaarheid in de wijk bewaken

Onze wijkbeheerders en wijkmeesters lopen sinds kort vaker met de mobiele telefoon in de hand door uw straat of woongebouw. Zij gebruiken een nieuwe app: de beeldkwaliteitsapp. Wat houdt dat precies in?

De wijkbeheerders en wijkmeesters controleren regelmatig of uw woongebouw, (voor)tuin of achterpad netjes en schoon is. Dat deden ze al en dat blijven ze doen. Maar vanaf nu doen ze dat vaker met de beeldkwaliteitsapp op hun telefoon.

Groene en rode vinkjes

Zij kijken of er zaken kapot zijn en of er problemen zijn met de veiligheid. Wat in orde is, krijgt een groen vinkje. Alles wat niet past binnen de regels en het beeld dat we samen voor ogen hebben, krijgt een rood vinkje. Denk bijvoorbeeld aan een fiets in de vluchtweg, een tuin met een hoop rommel of vuil in de lift. Een rood vinkje betekent: actie.

Soms komen de wijkbeheerders en wijkmeesters direct in actie. Dat kan een streng gesprekje met een bewoner of een telefoontje naar het schoonmaakbedrijf zijn. Soms is het probleem ingewikkelder en is er meer tijd nodig om het op te lossen. Denk aan een beschadigde postbus. Wat doen we daarmee als die niet netjes meer is, maar nog wel goed te gebruiken?

Scores

De wijkbeheerders en wijkmeesters verzamelen met de app gegevens over onder meer het woongebouw, de (voor)tuinen en de achterpaden. Met deze informatie kunnen zij in gesprek gaan met de bewoners en de medewerkers van Vidomes zoals de gebiedsregisseur en de collega’s van de afdeling Vastgoed. Wat gaat er goed? En wat verdient aandacht in het gebouw?

Elk probleem of punt van aandacht krijgt een score. Op basis van die scores maken we keuzes waarmee we als eerste aan de slag gaan. Een snelle oplossing is helaas niet altijd mogelijk, maar door het gebruik van de app blijft ieder punt wel bij ons in beeld.

Blijven ontwikkelen

Het gebruik van de beeldkwaliteitsapp is nieuw. Dat betekent dat we nog veel moeten leren en verder moeten ontwikkelen. De medewerkers in de wijk zijn alvast blij met de app. Het is een mooie aanvulling om de leefbaarheid van een woongebouw in de gaten te houden.

Vindt u het leuk om deze app te zien? Vraag het aan uw wijkbeheerder of wijkmeester. Hij of zij laat u graag de app zien.