Een Green Deal voor Palenstein!

Dat betekent dat ze hun krachten bundelen om samen de mogelijkheden te verkennen om van Palenstein een aardgasloze wijk te maken. Dit is de eerste Green Deal in Zoetermeer.
 
Daphne Braal, bestuurder bij Vidomes: “Wij vinden het belangrijk om als maatschappelijke organisatie díe bijdrage te leveren aan duurzaamheid die binnen ons vermogen ligt. Daarnaast is het onvermijdelijk dat in de toekomst iedereen overstapt van aardgas naar een duurzame energiebron. Daarom ben ik blij dat we samen met onze partners de mogelijkheden verkennen in Palenstein. Samenwerking is hierbij namelijk de sleutel tot succes.”
 
>Wat ging eraan vooraf?
Zoetermeer is 1 van de 30 gemeenten die een Green Deal sloot met het Rijk. Palenstein is vervolgens aangewezen als pilotgebied om de woningen aardgasvrij te maken. Dit sluit weer aan bij de afspraken die zijn gemaakt in de wijkvisie Palenstein in 2012.
 
Voordelen voor bewoners
In het onderzoek worden verschillende maatregelen en mogelijkheden onderzocht. Ook projecten als Nul op de Meter woningen, waarbij het doel is dat een woning evenveel (of meer) energie opwekt dan verbruikt wordt. Tegelijkertijd kijken we ook naar wat de maatregelen opleveren voor de bewoners. Denk aan voordelen als een comfortabelere woning en een lagere energierekening.