Vertalen / Translate

Feestelijk moment: woningen Vreebos energiezuinig gemaakt

Op woensdag 14 november zijn de 51 woningen aan het Vreebos in Zoetermeer feestelijk opgeleverd. Na een onderhoudsperiode van 6 maanden zijn de woningen nu energiezuiniger, veiliger en comfortabeler voor de huurders van woningcorporatie Vidomes. Op dit feestelijke moment onthulden Vidomes en aannemer Heembouw een fotocollage in de centrale hal. De verschillende beelden vertellen het verhaal van de werkzaamheden die de bewoners net achter de rug hebben.

Aanleiding om de woningen aan het Vreebos op te knappen was het gebrek aan comfort, de hoge stookkosten en verouderde onderdelen. En nu zijn we een half jaar verder. Deuren, ramen en kozijnen zijn vervangen, en de buitengevels geïsoleerd. Verder zijn er energiezuinige ventilatiesystemen gekomen en is de dakisolatie verbeterd. Alle asbest is verwijderd en op het dak zijn zonnepanelen geplaatst. Tenslotte is ook de buitenkant van het Vreebos opgeknapt. Zo is er een nieuwe coating op balkons en galerijen aangebracht en zijn alle betonnen onderdelen geschilderd. In opdracht van Vidomes voerde
Heembouw alle werkzaamheden uit.

Woonlasten omlaag
Door al deze verbeteringen hebben de woningen nu een energielabel A++, waar ze voorheen label E hadden. Ondanks een huurverhoging dalen de maandelijkse woonlasten met gemiddeld € 20,-.   

Woongenot vergroot
Om het woongenot voor bewoners verder te vergroten heeft Vidomes ook de binnenkant van de woningen aangepakt. Zo kregen alle woningen een nieuwe badkamer, toilet en keuken. Daarnaast zijn verouderde radiatoren en cv-leidingen vervangen en is er nieuwe waterleiding en riolering gekomen.

Samenwerking
De samenwerking tussen Vidomes en Heembouw is goed bevallen. En gelukkig zijn ook de huurders tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden. Zij zijn positief over de geleverde kwaliteit en de  communicatie tijdens de werkzaamheden. We zien dit duidelijk terug in het cijfer dat bewoners gaven, want ondanks de aanwezige overlast kregen we van de meeste huurders een 7 of hoger.

 

Terug naar overzicht