Geld besparen met de energiecoach

Kent u onze energiecoaches al? Een energiecoach is een Vidomes-medewerker of bewoner die tot coach is opgeleid. Deze coach kijkt samen met u naar uw energieverbruik en geeft u handige bespaartips. Zo kunt u jaarlijks tientjes tot honderden euro’s besparen. Twee energiecoaches vertellen wat zij voor u kunnen betekenen.

Ton Kort, huurder en voorzitter van de Bewonerscommissie Bergenbuurt:
“Een volle koelkast is zuiniger dan een lege”

“In mijn werkzame leven heb ik veel ervaring opgedaan in energieverbruik. Voor mij is het altijd belangrijk geweest om zo min mogelijk energie te verbruiken, maar wel met behoud van comfort. Nu ik gepensioneerd ben, vind ik dit nog steeds belangrijk. Toen Vidomes vroeg of bewoners energiecoach wilden worden, heb ik direct gereageerd. Na een korte cursus mag ik nu – op vrijwillige basis – bewoners adviseren over hun energiegebruik.”

“Bij een afspraak kijk ik altijd eerst even rond in de woning: welke apparaten zijn er? Ook leg ik uit hoe de energiekosten zijn opgebouwd. Daarna bekijken we of er alternatieven zijn om energie te besparen. Het gaat hierbij niet alleen over het vervangen van apparaten of materialen, maar ook over het gedrag van de bewoner. Wist u bijvoorbeeld dat een volle koelkast zuiniger is dan een lege?”

Dave van Egmond, medewerker Vidomes:
“In elk huishouden is wel te besparen op gas en elektra”

“Ik probeer op een normale manier energiebewust te zijn. Zo fiets ik graag naar het werk en als het even kan naar mijn afspraken. Vorig jaar heb ik met collega’s de cursus Energiecoach en een uitgebreidere online workshop van de Woonbond gevolgd. De opgedane kennis breng ik graag over aan onze huurders. Vooral omdat er in elk huishouden wel te besparen is op gas en elektra. Dat scheelt je niet alleen geld, je draagt ook bij aan een kleinere CO2-voetafdruk.”

“Ik herinner me mijn eerste bezoek als energiecoach nog goed. De bewoners waren nieuwsgierig naar hun verbruiksgedrag en hoe ze konden besparen op hun energie-, gas- en waterrekening. Al snel bleek dat het stroomverbruik van deze familie hoger lag dan gemiddeld. Toen we in het huis op zoek gingen naar energievreters, kwamen we onder meer een dertig jaar oude vrieskist tegen. Ik heb deze familie een energiemeter uitgeleend. Aan de hand van de meteruitslag mailden de bewoners dat ze erg blij waren en een nieuwe energiezuinige vriezer hadden gekocht.”

Meer informatie
Wilt u meer weten of een adviesgesprek met een energiecoach aanvragen? Of lijkt het u leuk om zelf energiecoach te worden? Meld u dan aan.

Goed om te weten: we houden ons aan de coronamaatregelen
Door corona past ook Vidomes haar dienstverlening aan. Zo wegen we steeds af of een afspraak wenselijk is. Op dit moment voeren we geen adviesgesprekken bij u thuis. Heeft u zich aangemeld, dan nemen we telefonisch contact met u op en bespreken we de mogelijkheden.